Afrejse

Onsdag den 19. oktober 2022 skal vi videre til Buenos Aires i Argentina. Man kan flyve dertil på 55 minutter, men vi undersøger, hvad der er af muligheder for at sejle, da vi synes, det kunne være hyggeligt. Vi finder ud af, at selskabet Buquebus sejler direkte fra havnen i Montevideo til Buenos Aires, så nogle uger før afrejse går vi ind til terminalen for at købe billetter. De sejler ikke om onsdagen, så vi køber billetter til torsdag den 20. oktober. De sejler kl. 11.00, det tager 2 timer og 45 minutter, koster 1.100 kr. for to billetter, og man må have ubegrænset bagage med. Vi skriver til Rodrigo og udvider vores ophold med en enkelt dag.

Der er ingen indrejsekrav til Argentina, så vi skal for en gangs skyld slet ikke have styr på noget som helst, hvilket er rigtig rart. Vi skal være i færgeterminalen to timer før afgang, altså kl. 9.00, så vi aftaler med Rodrigo, at vi mødes i lejligheden kl. 8.20, så han kan få vores nøgler. Han kommer til tiden, hjælper os ned med bagagen og ringer efter en taxa til os, hvilket er dejligt, da det øsregner. I færgeterminalen tjekker vi vores kufferter ind og får udleveret bagagemærker ligesom i lufthavnen – vi er igennem på to minutter. Kl. 9.00 åbner immigrationen, og vores pas får et udrejsestempel, hvorefter vi kan sætte os op i afrejseområdet, hvor vi drikker en temmelig sur juice.

Da klokken nærmer sig 11, kan vi gå om bord, og vi er heldige at få en vinduesplads med et lille bord. De fleste sætter sig i nogle rum med flysæder, men det virker nu lidt kedeligt. Det regner en del, så vi kan ikke se så meget, men vi drikker en kop kaffe, har en stille og rolig overfart og er fremme i Buenos Aires omkring kl. 14.00.