Udflugt til Guatapé

Guatape, Colombia

Vi bestiller en heldagsudflugt med Viator.com, som bl.a. går til bjerget Piedra del Peñol og byen Guatapé, som ligger ca. 80 km øst for Medellín. Vi har valgt at blive samlet op hjemme kl. 6.30, hvorefter vi kører ned til Parque de El Poblado, hvor resten af selskabet bliver samlet op. Vi er et lille selskab på 17 mennesker, heriblandt endnu en dansker, samt chauffør og guide. Efter at have kørt en lille times tid holder vi ind for at spise morgenmad på et ualmindeligt kedeligt sted, men maden er o.k.

Da vi kører derfra, kører chaufføren op over en meget høj kant, så bussen er tæt på at vælte – guiden er ved at falde, og han spilder sin te ud over det hele. Det er temmelig ubehageligt, og det viser sig også, at hjulet har taget skade, og at dækket begynder at tabe luft. Ved det første stop derefter forsøger chaufføren at rette hjulet op ved at hamre på det med en hammer, men det lykkes ikke. Da vi gør holdt for at tage på sejltur, kører han heldigvis på værksted og får det repareret nogenlunde. Han fortsætter dog med at køre rigtig dårligt; han kører alt for stærkt og for tæt; taler i mobiltelefon flere gange; og lige inden han sætter os af sidst på dagen, er han ved at køre over for rødt i vores lyskryds. Vi er lidt lettede, da vi er hjemme igen.

Til trods herfor er vi enige om, at vi har en god tur, da vi besøger nogle flotte steder, og guiden er også fin nok. Vi er dog også enige om, at vi ikke helt egner os til det med at være på tur med andre, for der er desværre alt for meget ventetid, fordi folk ikke kan overholde tiderne.