Pladserne

Den største og vigtigste plads i byen er Zócalo, men vi falder nu mere for nogle af de lidt mindre pladser i byen, hvor der er knap så mange gadehandlere og turister. Pladsen til højre for kirken Templo de Santo Domingo de Guzmán er rigtig køn, og det hjælper især, da gadehandlerne bliver fjernet på et tidspunkt. Her ligger en butik, som sælger tæpper, og vi overvejer at købe et, men bliver enige om, at vi jo ikke skal købe alle tingene i Mexico – der er mange lande at besøge endnu.

Går man lidt ned ad gågaden, kommer der en køn lille plads inde til venstre, som hedder Parque Labastida. I weekenden sælges her malerier og keramik, og vi køber et sødt lille billede til vores rejsevæg.

Går man i stedet op ad gågaden, kommer man op til pladsen Jardín Carbajal. Her er mange kaffebarer, og folk sætter sig ofte ud på en bænk og drikker en kop kaffe. Her kommer vi typisk forbi, når vi skal op til bageren – det er et hyggeligt område med mange kønne huse. 

Derudover er der flere kønne pladser foran mange af byens kirker, typisk med flotte træer og springvand. Grundet vandmangel i byen er der dog ikke altid vand i springvandene.