Husene

Husene i det historiske centrum og i vores område Jalatlaco er alle bygget i kolonistil, og de er alle lave og meget farvestrålende. På den måde minder de meget om husene i Granada i Nicaragua, men de virker generelt mere velholdte her. Der er dog flere tomme huse, end der var i Granada, og de steder, hvor husene er revet ned, bruger man den tomme byggegrund til parkeringsplads. Mange af husene er pudsede, men man anvender også en grønlig sten, som er helt speciel for Oaxaca. Den bruges især i kirkerne og lidt mere officielle bygninger, men også private bruger den. Den hedder Cantera, har en tydelig grøn farve og er dannet af vulkansk aske og støv – det er en porøs og let sten. På taget af langt de fleste huse står der store vandbeholdere.

De fleste af husene er beboelse, men der er også en del helt små forretninger, og man kan også altid få noget at spise eller drikke. De fleste steder er der et pænt miks, men der er selvfølgelig også gader, hvor koncentrationen af restauranter er større end andre steder, og på gågaden finder man primært butikker – dog mest butikker henvendt til turister. 

Vi bliver aldrig trætte af at fotografere de mange farvekombinationer, og man kan kun blive i godt humør af at kigge på dem. Vi morer os indimellem over, hvordan farverne på de enkelte huse er sat sammen – det var aldrig gået i Danmark.