Caféerne og barerne

Cafeerne i Oaxaca

Der er virkelig mange kaffebarer og caféer i Oaxaca, og vi får besøgt en del og tager for det meste en ice latte eller lignende, da det slukker tørsten godt i varmen. Det er kun få steder, vi finder gode kager, da de ofte smager af meget lidt og sjældent er bagt samme dag.

De barer, der er flest af i byen, er helt klart mezcalerías, som har specialiseret sig i mezcal, og dem besøger vi flere af, men finder også hurtigt vores favoritsteder. En aften vil vi besøge Bar Ilegal i Muguía, men det bliver ikke til noget – det er mandag aften, vi er stort set de eneste gæster, og alligevel har de et krav om, at man skal købe to mezcal shots, hvis man vil sidde på tagterrassen, så vi går igen. 

Vinbarer skal man kigge langt efter, selvom Mexico egentlig producerer udmærket rødvin – her finder vi kun restauranten Tastavins. 

Vi finder et par steder, hvor vi kan få en god øl, men der er ikke mange. Vi besøger bl.a. det lokale bryggeri Oaxaca Brewing Co., men de har kun tre øl at vælge mellem, og den ene bliver udsolgt, mens vi er her, så det er skuffende. Vi besøger Cervecería Chapultepec i Reforma, hvor øllene nu ikke er specielt spændende, men hvor vi ser noget af semifinalen i fodbold mellem Italien og Spanien, så det er meget hyggeligt.