Cristo de La Misericordia

Inden vi tog afsted, havde Karl Heinrich fortalt om den store Kristus-figur oppe på bjerget, og at det var en god, men lidt hård tur derop. Da vi ser, hvor langt der er, dropper vi det, men da Francisco spørger, om han skal køre os derop, inden vi tager tilbage til Granada, siger vi selvfølgelig ja.

Vi bliver glade for, at vi ikke gik derop, da vi ser, hvor langt der er – det havde været alt for hårdt i varmen, og der er ikke noget sted på vejen, hvor man kan få noget at drikke. Vi kan køre næsten hele vejen og skal kun gå det sidste stykke vej op ad en trappe. Statuen er 134 m høj, og ved foden er et lille kapel. Der er en virkelig flot udsigt over bugten og byen San Juan del Sur, men også over kyststrækningen længere nordpå og Costa Rica mod syd.

Efter vi har taget en masse billeder, kører vi mod Granada, og vi bliver stoppet af politiet på vejen – Francisco fortæller, at han blev stoppet to gange på vej ned, og at man åbenbart tjekker, at der ikke er nogen, der krydser grænsen fra Costa Rica. Vi handler i La Colonia på vej hjem, og Franciscos kone når at ringe to gange, da hun åbenbart har ventet ham hjem lidt tidligere.