Før lockdown

Hanne står typisk op kl. 6, når solen står op, og Jens Peter en time senere. Vi spiser morgenmad ude mandag, onsdag og fredag, når Maria kommer for at gøre rent. De første uger prøver vi både morgenmaden på The Garden Café, Café del Arte, Kathy’s Waffle House og Selina, og en enkelt gang er vi på et lille lokalt sted, som hedder Cafetín Claudia, men det er lige lokalt nok til Hanne – der får Jens Peter den traditionelle morgenmad, der hedder gallo pinto, og som består af brune bønner og ris. Vi bliver hurtigt enige om, at den bedste morgenmad serveres på The Garden Café. De øvrige dage spiser vi morgenmad derhjemme – Jens Peter får yoghurt med granola, og efter at have prøvet diverse brød ender Hanne med at spise nogle mini-croissanter fra La Colonia og dertil en drikkeyoghurt og et par kopper god nicaraguansk kaffe. Hvis Jens Peter skal tale med kunder, forsøger han at gøre det omkring kl. 8.30-9.00. En-to gange om ugen går vi op i supermarkedet La Colonia, efter vi har været ude at spise morgenmad.

De første uger går vi meget rundt i byen om eftermiddagen, når den værste middagshede er ovre – vi lærer byen at kende og besøger nogle af seværdighederne. Den uge, Hanne går til spansk, går Jens Peter rundt og får taget en masse billeder. Nogle eftermiddage drikker vi ice latte hos Nicafe Real Hotel del Merced, eller vi går op til bageren og køber kaffe og kage med hjem. Vi er også på vores udflugt til Granadas omegn med Francisco.

Omkring kl. 17.30-17.45 går vi ned på Selina, hvor vi får et par mojitos eller cocojitos, og derefter går vi ud og spiser og får prøvet alle de restauranter i byen, som vi har lyst til at prøve. De fleste restauranter lukker kl. 21, så vi er altid tidligt hjemme, og vi går for det meste i seng kl. 22-23, inden vi bliver helt ædt op af myg.