Gadis og Mercadona

Supermarkedskæden Gadis er spansk og findes i regionerne Galicien og Castilla y León, og der ligger rigtig mange butikker i A Coruña – man kan ikke undgå at bemærke dem, da de har det grimmeste logo. Der ligger en butik to minutters gang fra vores gadedør, og vi kommer der en del, selv om den ikke er så indbydende, men når der skal slæbes tunge ting hjem som vand, mælk, vin og andet, så er det det nemmeste. Oven på butikken er der en lille markedshal med primært fisk og grøntsager, som lukker kl. 15, men den er nu ikke så spændende, da mange af staderne er lukkede. Der ligger en anden Gadis lidt længere væk, så der handler vi, hvis vi er i nærheden, da deres grøntafdeling og slagter er lidt pænere – den store Gadis, kalder vi den.

Mercadona er Spaniens største supermarkedskæde, og der ligger en butik tæt på, hvor vi bor, og det er en rigtig pæn butik. De har en afdeling med friske færdigretter, hvor vi især i starten køber både kyllinger, lasagne og laks, men det bliver hurtigt lidt ensformigt. De har en fin afdeling med skinker, hvor der altid står nogle og skærer skinke ud, så der ender vi tit med at købe vores skinke, da de har nogle fine pakker, der passer lige til os. Ellers er det egentlig en lidt pudsig butik, da den er stor og indbydende med masser af plads i gangene, men der er aldrig ret mange mennesker, de er tit løbet tør for varer, og de har stort set ingen grøntsager, bortset fra de helt gængse. Der er ingen, i hvert fald dansk, logik i, hvor man finder de forskellige varer i butikken, men det gælder de fleste supermarkeder.

De første gange, vi køber hakket oksekød for at lave hakkebøf, bliver vi lidt skuffede, da det færdigpakkede kød sælges under betegnelsen burger meat og er tilsat rasp og andet, så konsistensen er meget mærkelig. Vi finder dog ud af, at vi kan få dem til at hakke kød i slagterafdelingen, hvor de ikke tilsætter noget. Vi finder også ud af, at kogte æg i æggebakker står på samme hylde som de friske – ikke så nemt at bruge i frikadellefarsen, så Jens Peter løber lige et smut i Gadis. Vi bruger lang tid på at finde elastikker, men finder dem til sidst i en boghandel.