New Zealand og Christchurch

New Zealand er verdens mest geografisk isolerede land. Afstanden til den nærmeste nabo Australien, der ligger i nordvestlig retning fra hovedøerne på den anden side af Det Tasmanske Hav, er 2.000 kilometer, og eneste landmasse mod syd er Antarktis. Der er en samlet befolkning på ca. 5,2 mio., og den oprindelige befolkning, som kommer fra Polynesien, hedder maorier. Dem ser vi nu ikke meget til. Til gengæld er det tydeligt at få øje på indflydelsen fra Skotland og Irland, da vi aldrig tidligere har boet et sted, hvor så mange er rødhårede.

New Zealand består af to store øer, kaldet Nordøen og Sydøen, og en række mindre øer. Fra nordspidsen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen er der 1.600 km, og hovedstaden Wellington, som er verdens sydligste hovedstad, ligger på sydspidsen af Nordøen i landets geografiske midtpunkt. Wellington er New Zealands tredjestørste by, Auckland er den største by, og Christchurch, hvor vi bor, er landets næststørste by.

Christchurch er med sine ca. 383.000 indbyggere den største by på Sydøen, og den ligger nogenlunde i midten af øen ud til Stillehavet. Byen er helt utrolig flad, så det er virkelig nemt at gå til alting, og både veje og fortove er vedligeholdt, fortovene er så brede, at man kan gå ved siden af hinanden, og gadebelysningen er god. Byen blev ramt af to store jordskælv i 2010 og 2011, hvilket er tydeligt at se, idet det meste af bymidten er blevet ændret og bygget op igen, og der bygges stadig rigtig mange steder.

Vi kommer til byen sammen med foråret, men temperaturen svinger fra 10 grader til omkring 18 grader, så klimaet minder meget om Danmark. Det skulle være sommer i december, og vi har da også dage, hvor temperaturen når de 25 grader, men det svinger stadig meget. Det afskrækker nu ikke mændene i New Zealand, da de næsten alle går med shorts, uanset hvor koldt det er. Vi får at vide, at shortsene bare bliver kortere, når det bliver rigtig varmt. Solen er meget skarp, så man skal passe på, at man ikke bliver solskoldet, og så blæser det næsten hver dag, hvilket man godt kan blive lidt træt af. 

På Google Maps kan du finde de attraktioner, butikker og restauranter, vi besøgte under vores besøg i New Zealand.