Ubuds centrum

Ubud centrum

Vores hotel ligger i det nordvestlige hjørne af centrum på hovedvejen Jl. Raya Ubud, som går fra øst mod vest. Derudover er der to lidt større veje, som går sydpå fra denne hovedvej, nemlig Jl. Monkey Forest og Jl. Hanoman. Fælles for disse tre veje er, at her altid er en kraftig trafik, som flere gange om dagen er så voldsom, at man holder i kø for at komme ind og ud af byen. Ud over biler er der flere scootere og motorcykler, end vi har set nogen andre steder, vi har boet, og det gør det lidt svært at komme over vejen, da der ikke er nogen fodgængerovergange. De fleste gange må man bare træde ud på gaden og række hånden op for at få dem til at stoppe. Vi kommer i øvrigt til at tænke på Nicaragua, da det også her er meget almindeligt, at hele familier kører på den samme scooter. De voksne har for det meste hjelm på, men det har børnene ikke.

Ud over de brede veje er der flere smalle gader, hvor det er mere behageligt at gå, men man skal dog stadig passe på scooterne, som kører alle steder. Især Jl. Goutama er hyggelig med mange små butikker, restauranter og caféer, og her ser vi en aften flere aber, som kravler rundt på tage og ledninger. De mange helt smalle smøger er fyldt op med souvenirboder, som nu alle ligner hinanden, så det bliver hurtigt lidt ensformigt. Der ligger også en større hal med souvenirs ud til Jl. Raya Ubud, og her køber vi en lille træfigur og et par magneter. Vi fravælger at besøge en af byens store seværdigheder, Monkey Forest, da vi har set lidt for mange billeder af aber, som stjæler folks hatte, briller og mobiltelefoner, og især brillerne vil Hanne være ked af at miste, da de ikke er så nemme at erstatte. Man er i øvrigt flere steder i byen ved at gøre klar til en større procession, som skal gå gennem byen, men det er først, efter vi er rejst.

Vi synes, at Ubud er et besøg værd, og vi er glade for, at vi har været her, men en uge er også nok. Især de mange templer er en stor oplevelse, men trafikken er simpelthen for voldsom til, at det er rigtig hyggeligt at gå rundt, og så er byen lidt for fokuseret på turister med alt for mange souvenirboder.