Indonesien og Ubud

Indonesien er en republik i Sydøstasien mellem det asiatiske fastland mod nord og Australien mod syd. Indonesien har en befolkning på 275,5 mio. indbyggere og er verdens største øgruppe bestående af de seks hovedøer Sumatra, Java, Sulawesi, Bali, Kalimantan (den indonesiske del af Borneo) og Irian Jaya (den indonesiske del af Ny Guinea) samt 13.677 mindre øer, hvor omkring 3.000 af øerne er beboede. Hovedstaden er Jakarta, der er beliggende på øen Java.

Vi starter vores ophold i Indonesien med en uge i byen Ubud på øen Bali, der er en vulkanø med ca. 4,3 mio. indbyggere, som ligger mellem øerne Java mod vest og Lombok mod øst. Øen er et meget populært turistmål med knap 5,3 mio. internationale gæster i 2023, hvilket er den væsentligste grund til, at vi synes, at en uge her er nok. Man kan dog flyve direkte hertil fra Sydney, og det er grunden til, at vi vælger at tage denne oplevelse med, inden vi tager videre til Java.

Indonesien er det land i verden, der har den største muslimske befolkning, idet mere end 85% af landets 275,5 mio. indbyggere er muslimer. Her skiller Bali sig imidlertid ud, idet knap 87% af befolkningen bekender sig til balinesisk hinduisme, hvilket er meget tydeligt at se på hele Bali og måske især i Ubud. Ubud, der har knap 75.000 indbyggere, ligger i den centrale sydlige del af Bali, og ud over hinduiske templer og helligdomme er byen kendt for sine rismarker samt det spirituelle miljø, som tiltrækker mange turister, og det betyder bl.a., at der er tilbud om yoga og spabehandlinger alle vegne.

Vi kommer i slutningen af regntiden og har en enkelt eftermiddag med kraftig regn, men ellers er vi nu heldige med vejret og har masser af solskinstimer. Her er dog meget varmt med en høj fugtighed, hvilket vi lige skal vænne os til.

Du kan se de steder, vi har besøgt, på Google Maps >>