Øvrige restauranter, caféer og barer

Ud over vores faste steder besøger vi kun nogle få andre restauranter, da udvalget ikke er stort, men om eftermiddagen får vi besøgt en del caféer.

Qhawana er en hotelrestaurant, som ligger i en utrolig smuk bygning med en fantastisk udsigt, og vi er her to gange. Tjeneren er imidlertid håbløs, og maden er anden gang ikke speciel god, så vi kommer ikke igen. Restaurante Nativa skulle efter sigende være byens bedste restaurant, og der er ingen tvivl om, at de gerne vil en hel masse, men vi kommer kun en enkelt gang. Her er koldt, lokalet er ikke specielt hyggeligt, og vi vil gerne prøve deres tasting-menu, men alle retterne indeholder chili, hvad de ikke kan ændre på, så det går jo ikke, når Hanne er allergisk. El Solar har billige menuer, og maden smager godt, men når man to gange må sende retten tilbage, fordi kødet er råt, er det ikke rigtig godt. Vi får dog det ene glas rødvin gratis. Joy Ride er et populært sted, men maden er ikke god, og hos Malaba, der er en ølbar, har de kun to forskellige øl, og vi er helt alene. Et par gange spiser vi en burger i det restaurantområde, der ligger oven på supermarkedet SAS, og de er både gode og billige, og en enkelt eftermiddag bliver det også til en pandekage. Her ligger i øvrigt også en biograf, men de viser kun film, der er synkroniserede med spansk tale.

Café Mirador San Miguel ligger i et kirketårn, men efter at være gået helt op en enkelt gang uden at få plads, bliver vi efterfølgende nede. Tjeneren er utrolig sød og smilende, så det er hyggeligt. La Ermita de San Francisco ligger også i forbindelse med en kirke, og vi sidder oppe på taget en enkelt gang, men sidder ellers nede; de har rigtig gode croissanter med dulce de leche. Coffee Bike ligger tre steder i byen, og her er ganske hyggeligt; Jens Peter besøger alle tre og Hanne de to. Også El Aljibe ligger ved en kirke, og de har en rigtig hyggelig terrasse. Den ligger desværre i skygge, så det bliver hurtigt koldt, og betjeningen er ikke den hurtigste. Negro Café ligger i fin gård, men de åbner først kl. 15, og Metro Café ligger på Plaza de Armas, men lokalet er lidt kedeligt. Der ligger to Café Time & Coffee i byen, dog stavet lidt forskelligt. Den ene ligger oppe i Recoleta med en fantastisk udsigt over byen, og den anden ligger ud til Parque Simón Bolivar; begge steder har de rigtig god juice. Jens Peter besøger caféen Luketti et par gange og EmbrujaTé en enkelt gang; her er en flot udsigt, men det går alt for meget op ad bakke for Hanne. Isbaren Vaca Fria på Plaza de Armas er lidt dyr, og de er ret nærige med portionerne.

Baren Cheers besøger vi kun en enkelt gang, da betjeningen ikke er den bedste, men de har en ganske hyggelig gård, hvor man dog må ryge. Goblin Bar ligger tæt på Bienmesabe, og her kommer vi to gange. Her er rigtig hyggeligt, og de har en god øl, men her er frygtelig koldt, så alle sidder med overtøj på, og også her må man ryge, og det bliver lidt for meget i det lille lokale. Bartenderen ryger selv uafbrudt, så det er svært at undgå.