Potosí og Salar de Uyuni

Potosí og Salar de Uyuni i Bolivia

Salar de Uyuni, der er verdens største saltslette, er Bolivias største seværdighed og en væsentlig grund til, at vi har valgt at besøge landet, så vi skal naturligvis have arrangeret en tur dertil. Efter vi er kommet til Sucre, har vi også hørt, at minebyen Potosí skulle være et besøg værd, og da den ligger på vejen til saltsletten, vælger vi at besøge begge steder på samme tur. Hanne fylder 60 den 7. juni, så vi beslutter os for, at vi vil få det til at passe, så dagen kan fejres med besøg i Salar de Uyuni.

Vi køber busbilletter til 35 kr. pr. stk. fra Sucre til Potosí, en tur på tre timer, og booker to overnatninger på et pænere hotel i byen. Vi vil gerne finde en guide, som den 7. juni kan køre os fra Potosí til Salar de Uyuni, og som dagen efter kan køre os tilbage til Sucre. Vi forsøger først at skrive til en guide, som Peter og Eva i Danmark har anbefalet, men da han ikke svarer, skriver vi til guiden Mike, som Lilian fra Medellín har anbefalet. Han svarer med det samme, og efter lidt skriveri frem og tilbage bliver vi enige om en pris. Han vil helst have pengene kontant, hvilket vi går med til, og helst i dollars, men han må nu finde sig i, at vi betaler i den lokale valuta. Vi bliver indimellem lidt trætte af, at man i Sydamerika mange steder opgiver prisen i dollars, som om alle turister kommer fra USA. Vi får på Mikes anbefaling også booket en overnatning på et hotel, som ligger lige op til saltsletten, og så er vi klar til at tage fra Sucre mandag morgen den 5. juni.

Vi får vores vært Cecilia til at bestille en taxa til at køre ind til busstationen, og der finder vi forholdsvis hurtigt vores bus og har derefter en ganske behagelig køretur til Potosí.