Ankomst

Efter to mellemlandinger i henholdsvis Santa Cruz de la Sierra og Cochabamba lander vi i Sucre lufthavn onsdag den 26. april 2023 omkring kl. 20. Immigrationen har vi klaret i Santa Cruz, og vi får hurtigt vores bagage og kommer gennem lufthavnen, som er meget lille. Vi har fået at vide, at der er en fast pris på taxa ind til byen på 60 bolivianos, hvilket svarer til ca. 60 danske kroner, men at vi skal betale taxachaufføren kontant, så vi starter med at hæve nogle penge. Alt andet i lufthavnen er i øvrigt lukket.

Da vi kommer ud af bygningen, er der kun meget få taxaer, som hurtigt bliver taget af nogle andre. Der er nogle uautoriserede taxachauffører, der henvender sig, men de kræver 200 bolivianos, og det siger vi nej tak til. Meget hurtigt er alle taxaer væk, og vi er tæt på at være de eneste, der står tilbage med vores fire kufferter. Lufthavnspersonalet forsøger at hjælpe ved at ringe efter flere taxaer, men der sker ikke noget. Det ender med, at de får fat i en kollega, som tilbyder at køre os ind til byen, når han får fri kl. 21.00, og det siger vi ja tak til. Jens Peter er heldigvis kommet på lufthavnens wi-fi og har skrevet til vores vært, som venter på os i lejligheden, at vi er blevet forsinket. Da klokken bliver 21.00, lukker lufthavnen, og personalet bliver hentet i en minibus. Vi holder øje med ham, der har lovet at hjælpe, og heldigvis ender det med, at der kommer en bil, som samler os op. Bilen er ikke så stor, så to af kufferterne kommer op på taget.

Der er ca. 40 minutters kørsel ind til Sucre, og da de er ved at udvide vejen, er der en del vejarbejde undervejs, så vi kører ikke så hurtigt. Vi når heldigvis frem til lejligheden omkring kl. 22, og vores vært Cecilia tager imod os. Der ligger en restaurant tæt på lejligheden, som lukker kl. 22.30, og vi når derned inden lukketid, men alt er mørkt, så vi må gå hjem igen. Cecilia har heldigvis sørget for både vand, frugt og chokolade, så vi klarer os ind til næste morgen.