Supermarkederne i byen

Der ligger et par afdelinger af supermarkedskæden Piticó i centrum. Butikkerne er pæne, ikke ret store, vi får ikke en speciel venlig betjening, og vareudbuddet er begrænset. En enkelt gang besøger vi en lidt større afdeling, som ligger lidt syd for centrum, men butikken er ikke særlig pæn, og det regner ned gennem taget flere steder. I centrum finder man også supermarkedet Super Neto og Tienda IMSS, men de er heller ikke særlig pæne, og de har primært tørvarer. 

Fælles for dem alle er, at der er flere ting, man ikke kan få. Eksempelvis har de kun usaltet smør, yoghurt med sukker og ingen køkkenrulle, men et stort udvalg af servietter. De har en meget lille slagterafdeling og ikke rigtig noget kød, man har lyst til at købe, og flåede tomater findes heller ikke. De har hårshampoo, men ingen bodyshampoo – man bliver vist hen til hylden med håndsæbe. Det lykkes os ikke at finde kaffefilter nogen steder, men finder ud af, da vi tager ud til et større supermarked, at det findes i afdelingen, hvor kaffemaskinerne står.

Der ligger nemlig et større supermarked, Chedraui, lidt uden for centrum, hvor man kan finde det meste af det, vi har brug for, og de har også en afdeling med delikatesser, og Lurpak-smør har de også. Det tager dog 30-40 minutter at gå derud, og da det er begrænset, hvor meget man kan bære hjem igen, er vi kun derude to gange.