Byen og staten Oaxaca

Oaxaca de Juárez med ca. 260.000 indbyggere er hovedstad i staten Oaxaca, som ligger i det sydlige Mexico. Byen skulle være blandt de tre sikreste byer i Mexico, og det indgår også i vores overvejelser, da vi beslutter os for at bo her i et par måneder. Den ligger i 1.555 meters højde i Oaxaca-dalen i Sierra Madre del Sur-bjergene, og i den periode, hvor vi bor her, ligger temperaturen på omkring 27 grader om dagen og 15 grader om natten, hvilket er meget behageligt – der er heldigvis også meget få myg. Vi er her i regntiden, så indimellem er her temmelig overskyet, men bortset fra nogle voldsomme regnskyl nogle aftener og nogle enkelte dage er det mest om natten, at det regner.

Staten Oaxaca er det historiske hjem for zapoteker- og mixteker-folkene, og Mexicos mest berømte leder, præsident Benito Juarez, kom fra den oaxacanske landsby San Pablo Guelatao. Byen Oaxacas historiske centrum har været på UNESCOs Verdensarvsliste i mere end 30 år, og husene er bygget i kolonistil og er meget farvestrålende.

Oaxaca er kendt for sin sorte keramik og vævede tæpper, og den er også kendt for at være Mexicos gastronomiske hovedstad, men da chili er en væsentlig ingrediens i det meste mad, får vi ikke så meget ud af det. Staten er dog også kendt for sin mezcalproduktion, og der kan vi bedre være med.

På Google Maps kan du finde nogle af de steder, vi besøgte i Oaxaca >