Tur op i Andesbjergene

Tur op i Andesbjergene

Vi bestiller endnu en tur gennem Trout & Wine – denne gang op i Andesbjergene. Vi bliver hentet herhjemme af vores guide Ricardo torsdag den 5. maj, og da vi er de eneste deltagere, bliver vi hentet i en personbil. Ricardo er chef for de andre guider hos Trout & Wine og er lidt atypisk af en guide at være. Han ved utrolig meget om Andesbjergene og alle de steder, vi besøger i løbet af dagen, men han er en lidt introvert type, som ikke er særlig god til bare at snakke. Han spørger eksempelvis slet ikke ind til, hvem vi er, eller hvad vi laver i Mendoza, hvad der virker lidt underligt, når man er sammen så mange timer.

Lago PotrerillosEfter at være kommet ud af Mendoza kommer vi meget hurtigt op i bjergene, og vi følger hele dagen den vej, der går op til den chilenske grænse. Første stop er ved søen Lago Potrerillos, som er virkelig smuk, og derefter kører vi til den lille by Uspallata, hvor vi stopper ind og får en kop te og en medialuna. Vi fortsætter gennem det utrolig flotte landskab og gør et enkelt hold for at kigge på nogle inkaruiner, inden vi når frem til Puente del Inca.

Puente del Inca er en naturlig bue, som danner en bro over Las Cuevas-floden, en biflod til Mendoza-floden. Både gletsjere og varme kilder har været med til at danne denne bue, og der ligger en forladt bygning, hvor et hotel havde sin spa-afdeling. Hotellet blev ødelagt af en lavine, mens det lille kapel ved siden af står uskadt. Her kommer mange turister, så her er naturligvis også en række souvenirbutikker, og vi køber et lille træfad. Toget har på et tidspunkt gået her forbi, og de gamle skinner ligger her stadig, men det er efterhånden mange år siden, at jernbanelinjen blev nedlagt.

Næste stop og dagens højdepunkt ligger tæt på Puente del Inca og er et besøg i nationalparken Parque Provincial Aconcagua, som ligger meget tæt på den chilenske grænse. Vi går op til et udsigtspunktet Mirador del Cerro Aconcagua, hvor vi kan se det fantastiske bjerg Aconcagua, som med sine 6.960,8 m er det største uden for Himalaya, og vi er utrolig heldige med vejret. Vi er nu oppe i ca. 2.700 meters højde, og vi kan godt mærke, at det er et stykke tid siden, at vi har været så højt oppe.

Vi slutter dagen af med at køre tilbage til den lille by Uspallata til restauranten El Rancho, hvor vi får en traditionel argentinsk asado (barbecue). Vi får et kæmpe fad med forskelligt kød, men desværre er en del af det lige lovlig gennemstegt. El asador (grillmesteren) kan godt se, vi kæmper lidt med noget af kødet, så han tilbyder os et lidt mere saftigt stykke – det er ged, og det smager forbløffende godt. Jens Peter er lidt mere begejstret, end Hanne er, men han må give fortabt over for blodpølsen. Der er i øvrigt regnbueis til dessert.

Vi kører derefter tilbage til Mendoza efter en god dag i de imponerende Andesbjerge.