Ankomst

Vi lander i Mendoza lufthavn onsdag den 7. april 2022 kl. ca. 21.30 lokaltid efter en times flyvning fra Santiago. Da Argentina ikke opererer med sommer-/vintertid, skal vi sætte uret en time frem.

Det er en meget lille lufthavn, og vi kommer rimelig hurtigt igennem det hele. Inden vi når til immigrationen, er der en, der tjekker, at vi har styr på vaccination og rejseforsikring, og efter et stempel i passet får vi hurtigt vores bagage. Vi køber noget vand og et par kager, inden vi går ud for at finde en taxa. Vi har læst, at vi skal bruge et specielt selskab, som har en fast pris ind til byen, men deres kontor ser ud til at være lukket, så Hanne går hen til informationen, mens Jens Peter passer på kufferterne. Det viser sig, at vi bare skal gå udenfor, og der er der ganske rigtigt en chauffør, som henvender sig til os. Vi havde troet, at vi måske kunne veksle vores dollars i lufthavnen, men det kan vi ikke, og vi er jo blevet frarådet at hæve penge i en automat, så vi har ikke nogen kontanter. Vi kan heldigvis betale med kreditkort; turen koster 1.000 pesos og tager ca. 20 minutter.

Vi bliver sat af foran gadedøren, og nøglen er låst inde i en lille boks udenfor, som vi har kode til. Det virker heldigvis fint, og vi får alle vores kufferter ind i elevatoren og kommer op på 3. sal og ind i vores lejlighed, hvor vi skal bo de næste to måneder. Vores vært Susana har lagt en mappe på sofabordet med forskellige praktiske oplysninger, og hun havde lovet, at det var der, vi kunne finde koden til vores wi-fi, men den står der ikke. Inden vi får hidset os rigtig op, opdager vi dog, at den står på et kæmpe skilt i reolen. Vi spiser vores kager og drikker noget vand, og så går vi i seng.