Den centrale del af Mendoza

Den centrale del af Mendoza

Den centrale del af Mendoza, hvor vi ender med at gå rundt på kryds og tværs rigtig meget, er afgrænset af Av. Las Heras mod nord, Av. Colón mod syd, Av. Belgrano mod vest og Av. San Martin mod øst. Disse lidt bredere veje ligger alle en blok ude i forhold til de fire mindre pladser Chile, San Martín, Italia og España, som ligger i hvert sit hjørne. Plaza Independencia ligger i midten af denne firkant, og vejen mod vest fra midten af parken er Av. Sarmiento, hvor alle restauranterne ligger, og krydser man parken og går mod øst, kommer man ned på gågaden. Indenfor denne firkant er langt de fleste veje ensrettede, så man skal lige huske at tænke sig om, når man bevæger sig længere væk.

Vi elsker træerAv. Las Heras går parallelt med vores gade, så her går vi tit. Her er mange butikker og ikke mindst souvenirbutikker og også en del mindre spisesteder. De fleste af restauranterne besøges af de lokale, og vi besøger kun et par stykker. På Av. San Martín finder man en del tøjbutikker, også af de lidt dyrere slags, og den krydser gågaden på et tidspunkt. Av. Colón går vi ikke helt så tit på, da både butikker og spisesteder er af den lidt mere kedelige type, men vi besøger dog Believe Irish Pub, hvor expatterne mødes, og caféen El Pasaje. Av. Belgrano er en noget bredere vej, da letbanen kører inde i midten af vejen. Her kommer vi en del, da her ligger mange restauranter. I hele dette centrale område er her rigtig mange træer, og i siden af de fleste af gaderne finder man de gamle vandingskanaler. Den kollektive trafik er veludbygget, og især på vejene omkring Plaza Independencia kører der rigtig mange bybusser.

Vi bevæger os dog også uden for denne centrale del, og især området vest for Av. Belgrano, som i den vestlige ende grænser op til Parque General San Martín, er et dejligt område at gå tur i. Det er her, man bor, hvis man har penge, og her er mange hyggelige gader og smukke huse. Alle veje skifter i øvrigt navn, når man krydser Av. Belgrano. Av. Colón bliver til Av. Arístides Villanuevo, og det er Mendozas festgade med masser af barer og fastfoodrestauranter, men også pænere restauranter indimellem. 

Vi går nordpå en enkelt gang til et lidt større supermarked Coto, og en søndag går vi østpå til Parque O’Higgins, men det er nu en lidt kedelig park. Vi går sydpå nogle gange og besøger bl.a. vinmuseet La Enoteca, men ud over at vi får et glas vin, er der nu ikke så meget at se. I samme område kommer vi en dag forbi en større militærparade, men vi finder ikke ud af, hvad de fejrer. Vi går endnu længere sydpå et par gange og kommer ud til et lidt pænere beboelsesområde, hvor vi spiser frokost på en hyggelig café, og det er også her, vi finder en ostebutik.