Spanskkursus

Vi ser flere skilte rundt om i byen, hvor der reklameres for spanskundervisning, og da Hanne gerne vil i gang med at lære mere spansk, beslutter hun sig for at tilmelde sig et kursus hos Spanish Dale Language School, som holder til på samme hotel, hvor Chokolademuseet ligger – de har fået gode anmeldelser og ligger lige rundt om hjørnet. Hun melder sig til 20 timers eneundervisning for 120 dollars; undervisningen starter førstkommende mandag, og hun skal møde fra mandag til fredag kl. 10-12 og 13-15 hver dag.

Hun bliver undervist af Silvia, som er rigtig dygtig. Hun får Hanne til at genopfriske det ordforråd, hun allerede har, og lærer hende hele tiden nye ord, og indimellem giver hun hende nogle grammatiske øvelser. Der tales kun spansk, hvilket er rigtig godt, men Hanne er også godt træt i hovedet, når hun går hjem.

Silvia er skilt fra sin første mand og bor sammen med sine teenagebørn ude på landet. Hun er imidlertid gift med en dansk mand, Troels, som bor i Danmark med deres fælles datter, Magda, der er seks år. Hun håber at kunne besøge dem i september, men det er tvivlsomt, om det har kunnet lade sig gøre.

Da kurset er ved at være slut, undrer Hanne sig over, at de ikke lægger op til, at hun skal fortsætte, da hun selv har tænkt på det. Det viser sig imidlertid, at Hanne er den sidste elev, og at de lukker skolen, da hun er gået – de lukker ikke op igen, mens vi er her. Hanne fortsætter med at lære spansk ved hjælp af appen Duolingo.