Aftentur til Volcán Masaya

Da man kan se den glødende lava i Volcán Masaya, når solen går ned, booker vi Francisco til at hente os kl. 17. Der er ca. en halv times køretur dertil, så vi når frem en lille halv time før solnedgang; Francisco drejer ind ad den vej, der bruges til udkørsel fra nationalparken, så han er nødt til at gå ud og fjerne et par kegler, inden vi kan påbegynde opkørslen.

Da vi når op på toppen, er der kun os og en opsynsmand. Det er et utroligt flot syn med solen på vej ned, og man kan tydeligt se den rødglødende lava nede i krateret. Det store kamera kan ikke rigtig fange det, men vi får nogle okay billeder med vores mobiltelefoner. Vi er glade for, at vi nåede frem, mens der stadig var lidt lys, for da solen først er gået ned, er der bælgmørkt, selv om man stadig kan se lavaen.

Vi kører tilbage til Granada, og Francisco sætter os af ved La Hacienda, så vi kan få noget at spise. Vi finder i øvrigt ud af, at Francisco ikke er specielt god til at køre i mørke, så det er godt, at turen ikke er så lang.