Vores område Recoleta

Recoleta, Buenos Aires

Vi bor i området Recoleta efter anbefaling fra mange, vi har mødt på vores tur, og det er det helt rigtige sted for os. Det er et område med primært beboelse, der er kendt for byhuse i pariserstil, og i den nordlige del ligger der flere flotte palæer, som i dag huser mange ambassader. Det er et område med masser af hyggelige restauranter, caféer og isbarer, og i vores del af Recoleta er der meget få turister. Her er små skoler og lokale butikker og mange mennesker på gaden, både skolebørn, familier, ældre mennesker og hundeluftere, og vi føler os fuldstændig trygge ved at gå rundt. Her er også meget lidt trafik, og om aftenen og natten er her helt stille.

Vi bor på Juncal, ca. midt i den vestlige del af Recoleta. Går vi til venstre, når vi går ud ad gadedøren, kommer vi til Agüero, hvor vi både finder restauranterne Martina og Particular, supermarkedet Carrefour og bryggeribaren Temple. Drejer man til venstre ad Agüero og går tre blokke, kommer man op til Av. Santa Fe og vores metrostation. Drejer man til højre og en vej hen, kommer man til vejen French, hvor man finder bryggeribaren Figueroa, vores vaskeri og caféen Le Blé French. Der er dermed rigtig mange af de steder, som vi besøger mange gange, som ligger meget tæt på vores lejlighed. Drejer man til højre ad Juncal, kommer man snart forbi Hospital Alemán, hvor man krydser den brede vej Av. Pueyrredón, og derefter finder man flere gode restauranter, bl.a. Festín. Tæt på lejligheden med indgang fra Av. Santa Fe ligger et fint lille område med forskellige iværksætterfirmaer i Galería Patio del Liceo, og her er rigtig hyggeligt.

I det nordøstlige hjørne af Recoleta er der straks flere turister, især i området omkring indkøbscenteret Recoleta Mall og Recoleta Kirkegård. Her er flere barer og caféer, bl.a. byens ældste café La Biela; her er marked på Plaza Francia i weekenden; og det er her, man køber billet til hop on & off-bussen, som kører turister rundt i hele Buenos Aires. Her finder man også Latinamerikas største træ og kunstmuseet Museo Nacional de Bellas Artes. På Av. Alvear, som går østpå fra kirkegården, finder man de rigtig dyre butikker med internationale modemærker, og i dette område ligger bl.a. indkøbscenteret Patio Bullrich, som vi besøger en enkelt gang.