Vores ejendele

Vi skal beslutte, hvad vi skal gøre ved alle vores ting. 

Vi bliver enige om fem kategorier. Det, vi skal have med; ting til opmagasinering, ting, der skal sættes til salg; ting, der kan foræres væk; og ting, der skal smides væk. 

Vi finder frem til, at vi må nøjes med to kufferter hver – en til vintergarderoben og en til sommergarderoben – og derudover computertaske og fotografiapparat til Jens Peter og skuldertaske og håndtaske til Hanne. Vi køber to nye kufferter i samme størrelse, som dem vi har, men i en anden farve, og inden vi tager afsted får Hanne også købt en ny håndtaske. Vi bliver også enige om at tage et par ting med, så vi kan føle os lidt mere hjemme de forskellige steder. Vi tager alle vores køleskabsmagneter med samt et par julesager, fuglene på sofabordet, proptrækker, vinprop og vinkøler. Vores spanskbøger kommer også med.

Vi begynder at pakke de ting ned, som vi vil have opmagasineret. Vi starter med fotoalbum, fotobøger og Hannes postkort og nogle udvalgte bøger. Vi gemmer også vores bestik, vores kunst, nogle af vores figurer og nogle lysestager. Vi finder til sidst ud af, at vi har mere plads end forventet, og da vi ikke har fået dem solgt, ender vi med at gemme vores gryder, knive og nogle ildfaste fade, som vi har været glade for. Et par ekstra nipsting og et par bøger bliver der også plads til. Vi ender med at fylde 12 små flyttekasser.

AnsigterneHelle tilbyder at opbevare vores tre store malerier og de tre ansigter, og til de 12 flyttekasser beslutter vi os for at leje et depotrum i Helsingborg. Det er billigere end i Danmark, og vi finder også ud af, at det kræver en indboforsikring at leje et rum, så løsningen bliver, at det bliver lejet i Niels’ navn.

Asser vil gerne købe vores sofa, det lille bord med hjul, altanmøbler, grill og planterne. Han er jo advokat, så han køber også alle John Grisham-bøgerne. Hanne går i gang med det helt store salgsarbejde på primært Facebook og nogle af de lidt større ting på DBA. Hun tager billeder, slår tingene op og har kontakten med køberne, hvorefter Jens Peter sørger for udlevering og modtagelse af betaling. Vi finder ud af, at stort set alt kan sælges. Noget af det første, der bliver solgt, er vores gæsteseng og vores kommode. Vores spisebord og lænestol bliver solgt for 10.000 kr., men køberen vil gerne vente med at afhente til sidste øjeblik, hvilket passer os fint, så han indbetaler 3.000 kr., så vi er sikre på at have en aftale. Vi får også solgt vores gamle B&O-pladespiller.

Bogreolen på ForchhammersvejHanne sætter sine bøger til salg lidt ad gangen og samler nogle i serier, nogle efter forfattere og andre igen efter genre. Mange af klassikerne bliver hurtigt solgt, og hun får også nogle kunder, der kommer igen flere gange – vi havde aldrig forestillet os, at så mange folk ville gå op på 4. sal for at købe et par bøger til 20-50 kr. Jesper Krogsgaard fra EY kommer ad flere omgange og køber rigtig mange – først til priser fra 20-50 kr., derefter til 20. kr. pr. roman og 10 kr. pr. krimi og til sidst gratis. Det ender med, at der er flere af Hannes kolleger, som kommer forbi.

Hanne skriver altid i sine opslag, at det kun er til afhentning, og at hun ikke sender, hvilket de fleste respekterer, men der er nogle enkelte, der bliver lidt fornærmede. Formålet med at sælge er dog netop, at vi vil slippe for at slæbe ned fra 4. sal. Vi ender med at sende nogle enkelte gange, da bl.a. en i Jylland vil købe 25 bøger og betaler alle omkostninger.

Til sidst er vi nødt til at tømme de sidste bøger ud på gulvet, da vi skal af med reolerne. Vi slår reolerne op på Facebook som gratis ved afhentning, og de er stort set væk på en weekend. Sengen bliver solgt til afhentning fire dage før afrejse, og Fines datter køber sofabordet til afhentning samme uge. Fine køber alle vores vinglas. Det sværeste at komme af med er de sidste par reoler på kontoret, men det lykkes til sidst. Jens Peter kommer af med alle cd’er inkl. reoler, og det lykkes Hanne at få solgt hele sit stel. Niels køber skrivebordet og standerlampen, som skal fragtes til Sverige den 19. november sammen med de ting, der skal opmagasineres. Niels og Cilene er også forbi for at kigge på bøger, og vi forærer dem en del af vores julesager og nogle køkkenting. Anna, en ung pige i receptionen hos EY, skal til at flytte hjemmefra, og hun kommer sammen med sin mor og får alle de køkkenting, som vi ikke har fået solgt eller har besluttet os for at gemme. Michael og Puk kommer også forbi på et tidspunkt, og vi skriver de ting ned, som de gerne vil købe. Da vi efterfølgende sætter priser på, er det ikke helt så meget, de er interesserede i, men de vil bl.a. gerne købe kaffemaskinen og fjernsynet, så dem kan vi beholde til sidste øjeblik. Ditte og Lars kommer forbi og køber en masse bøger og vores spisebordslampe.

Vi ender med at få solgt for i alt knap 50.000 kr., heraf er de 13.000 kr. for salg af ca. 600 bøger.