De sidste to uger

Dagen efter Hannes sidste arbejdsdag tager hun tre dage på BogForum, hvor hun jo desværre ikke kan købe noget denne gang. 

Den 16. november er vi til afskedsmiddag hos Ole og Henriette sammen med Julie og Christoph, så vi kan få smagt Oles bearnaisesauce, og dagen efter, søndag den 16. november, har Hanne og Stig endnu engang lokket os til jazzsøndag på Vinværten, da de har fået at vide, at Leif er syg, så det højst sandsynligt er den sidste jazzsøndag. 

Vores depotrum i SverigeDen 19. november får vi en fragtmand til at køre vores 12 flyttekasser til depotrummet i Helsingborg samt skrivebord og standerlampe til Niels og Cilene. Jens Peter tager i forvejen, og Hanne tager imod på Frederiksberg. Meningen var, at hun skulle følge efter, så vi alle fire kunne spise frokost sammen, men hun er desværre lidt småsyg, så hun bliver hjemme. Det bliver de kede af, da det samtidig er Cecilies 3-måneders dag, men vi aftaler, at Hanne kommer forbi ugen efter og siger farvel.

Den 20. november er vi til den store julefrokost på Schønnemann – det bliver nok den sidste danske julemad i mange år, så det skal nydes.

Jens kigger forbi en af dagene for at sige farvel, og han får et par bøger og vores salatslynge, og så får han vores tekande med til Line, da hun var meget begejstret for den, da de var på besøg.

Mandag den 25. november tager Hanne til Sverige for at sige farvel til Niels, Cilene og Cecilie, og hun har nogle sidste småting med til dem og har købt en bamse til Cecilie. 

Derudover bruger vi meget tid på at prøve at sælge vores sidste ting og forære de sidste bøger væk, da der stadig er mange tilbage, som ellers skal slæbes ned i affaldscontaineren. 

Sandra fra spansk og hendes kæreste Timmy kommer forbi og tager en masse bøger med. De bliver hængende og snakke i nogle timer, og det er rigtig hyggeligt, og på et tidspunkt kommer vi til at snakke om, hvor vi skal tage hen efter Denver. Når man rejser ind i USA, skal man nemlig kunne dokumentere, at man rejser ud igen, og når man udnytter alle 90 dage på ESTA, må man hverken tage til Canada, Caribien eller Mexico, og vi har endnu ikke besluttet os til, hvad vi gør. Sandra og Timmy har jo netop været i Mellem- og Sydamerika, og de anbefaler os at tage til Granada i Nicaragua, da de var meget begejstrede for byen, og folk var meget hjælpsomme. Det ender med, at vi efterfølgende køber billetter til hovedstaden Managua over Houston den 26. februar.

Lise Lottes datter kommer op og henter vores spiritus, og efterfølgende kommer Lise Lotte og en veninde også op og henter en masse bøger, og hun får vores kontorstol.
Charlotte fra Bartof Station kommer forbi og henter en masse bøger til stationen – Jens Peter hjælper hende ned, da hun ikke kan bære noget tungt.

Farvel til dansk madTiden går med at bære ting ned, der skal smides ud – det ender med, at vi smider 8-10 poser med bøger væk. Vi har ikke rigtig noget køkken tilbage, så vi tager også afsked med de sidste restauranter. Vi er på Akropolis og få vores sædvanlige forret og hovedret, på Dinner Sushi til sushi ad libitum, på Kitchenette og i Hansens Gamle Familiehave, hvor Jens Peter får stegt flæsk, og Hanne får wienerschnitzel.

To dage før vi skal rejse, prøver vi at pakke vores kufferter. Vi finder ud af, at vi ikke kan få plads til det hele, så det overskydende tøj ryger i affaldscontaineren, da vi ikke orker at slæbe hen til genbrug. Der er ikke plads til Karen Blixen-bogen, så den afleverer vi nede hos Bonnie og beder hende om at give den til Jesper. Hanne køber den som e-bog, da vi kommer til Denver.