Lejligheden bliver solgt

Lejligheden er solgtAllerede efter en uge har Nicolas en fremvisning til en meget interesseret køber, som har henvendt sig, fordi han gerne vil have EDC til at sælge sin nuværende lejlighed. Han vender hurtigt tilbage og bestiller anden fremvisning til den 29. august – denne gang vil han tage sin mor med. Det er en torsdag, og Hanne er til DHL i Fælledparken – hun har svært ved at koncentrere sig og holder øje med uret hele tiden. Endelig ringer Jens Peter og kan fortælle, at han gik forbi den mulige købers mor på gaden og hørte hende sige, at området er virkelig dejligt. Fredag snakker vi med Nicolas, som fortæller, at han har lagt pres på køber og sagt, at han har flere tilmeldt til åbent hus om søndagen og vil anbefale ham at byde på lejligheden inden weekenden. Han giver besked sidst på dagen, at han gerne vil købe til den udbudte pris med overtagelse den 1. december 2019. Han skriver under den 4. september, og Nicolas kommer hjem til os om morgenen den 5., inden Hanne skal på arbejde, så vi kan få skrevet under. Derefter skal der gå seks hverdage, inden fortrydelsesfristen udløber, dvs. fredag den 14. september ved midnat. Lejligheden er solgt til Asser Gregersen, som er forsvarsadvokat og har sit eget firma, så vi tror næsten på det, da vi må gå ud fra, at han har styr på det juridiske og økonomiske. I løbet af ugen kommer der en mægler forbi fra købers realkreditinstitut, og onsdag er bank og advokats godkendelse på plads. Fredag den 14. er Hanne på heldagsseminar med EY med efterfølgende middag og fest. Vi lægger dog bobler på køl, og hun tager hjem, så vi kan skåle kl. 24. Vi kan endelig gøre os klar til at komme afsted, og nu har vi travlt.

Hvor skal vi starte med at bo?

Op til salget har vi snakket meget om, hvor vi skal starte med at rejse hen, men ved også godt, at vi ikke rigtig kan beslutte noget, før vi har en dato. Vi er enige om, at vi gerne vil bruge tid i Sydamerika – i første omgang primært Argentina, Chile og Peru. Vi snakker dog også om, at vi måske skal starte ud med noget, der er knap så fremmed, så måske starte i Spanien.

Hanne vil meget gerne til USA, og det ender med, at vi bliver enige om at starte der, da vi tænker, det sikkert er nemmest at søge ESTA, så længe vi stadig har en fast adresse i Danmark. Vi beslutter os også for at nøjes med de 90 dage, da det virker lidt for besværligt at søge om visum til et længere ophold – det kræver et interview på ambassaden, hvor vi skal kunne dokumentere, at vi rejser tilbage til Danmark, og det kan vi jo ikke. Vi bestemmer os for at tage til Denver, Colorado, og vi får mange spørgsmål om, hvorfor i alverden vi har besluttet os for det. Det viser netop, at vi har valgt rigtigt, da vi jo ikke vil derhen, hvor alle andre tager hen. Beslutningen bunder nu i flere ting. Vi har været i New York, Chicago og Californien og vil gerne ind i midten af landet. Denver er en tryg by og blandt de bedste byer for fodgængere i USA. Derudover er det den by med de fleste solskinstimer og de fleste mikrobryggerier, den ligger smukt ved foden af Rocky Mountains, og så har den samtidig en vis størrelse, så vi kan få tiden til at gå, når det er vinter. Da vi underskriver salgsaftalen, begynder vi at kigge efter lejlighed på Airbnb, og vi finder en hyggelig lejlighed i Downtown Denver i et højhus. Vi skriver til udlejeren, der hedder Justin, og han forhåndsreserverer den til os i en uge, da vi ikke tør binde os, før salget er endeligt. Lørdag den 15. september skriver vi for at booke, men da har han lejet ud til nogen, der vil bo der i et halvt år. Vi må i gang med at kigge igen og synes, det er svært at vurdere, hvilket område vi skal bo i, men beslutter os for en lejlighed, som ligger i et hus med fire lejligheder i et område, der hedder Five Points. Vi skriver til udlejeren Julia og får booket et ophold fra den 29. november til den 26. februar, hvilket er præcis 90 dage. Vi får også søgt om ESTA og købt flybilletter med afrejse den 29. november over Reykjavik til Denver – det er den dag, hvor nøglerne bliver overdraget til Asser.