Volcán Masaya

Efter frokosten kører vi til Parque Nacional Volcán Masaya, som er Nicaraguas første og største nationalpark. Inden vi når dertil, kører vi op til et udsigtspunkt, hvor der er en fin udsigt til vulkanen. På vej op ad vulkanen gør vi holdt ved et lille museum – vi er de eneste besøgende. Museet er ikke så stort, men egentlig meget interessant, når man nu ikke ved så meget om vulkaner, og der er et fint tredimensionelt kort, som viser alle vulkanerne i Nicaragua – Francisco hjælper lidt med at forklare.

Volcán Masaya er en skjoldvulkan, og vi kører op på toppen af det store krater Las Sierras, hvor man tydeligt kan både se og lugte, at vulkanen er aktiv – den var sidst i udbrud i 2016. Den udspyer giftige dampe, og man må maksimalt opholde sig deroppe i en halv time. Det er meget imponerende, da man står helt tæt ved kanten af krateret og tydeligt kan høre lavaen, og der kommer hele tiden røg op. Vi tager en masse billeder.

Vi kører retur til Granada efter en dejlig dag. Vi har været afsted i 7,5 timer, og Francisco vil kun have 50 dollars, så vi giver lidt ekstra i drikkepenge.