California Zephyr

California Zephyr kører fra Chicago til San Francisco – en tur på knap 52 timer – og vi tager som sagt turen fra Denver til Grand Junction, hvilket skulle være en af de smukkeste strækninger på turen.

Vi tager en Uber ind til Union Station kl. 7.00, da der er afgang kl. 8.05 – det er en kold fornøjelse at stå på perronen, da det fryser 15 grader. Vi kommer ombord og sætter vores kuffert på en bagagehylde og finder et par pladser – der er på det tidspunkt ikke plads i udsigtsvognen. 

UdsigtenDa vi har kørt et stykke tid og nærmer os bjergene, siger de i højttalerne, at det er sidste frist for at kunne få morgenmad, så vi skynder os hen i spisevognen, hvor vi kommer til at dele bord med et ældre ægtepar, som rigtig gerne vil snakke – han er jæger og har i mange år gået på jagt i Rocky Mountains. Vi får noget at spise og har en flot udsigt, da vi nu kører opad, solen skinner, og der ligger puddersne på alle træerne.

Derefter er vi heldige at få en plads i udsigtsvognen, hvor vi har front mod vinduerne, og hvor der også er glas i taget. Vi følger Colorado River et langt stykke af vejen, og den flotteste strækning går gennem en slugt, hvor bilerne ikke kører – vi tager rigtig mange billeder, men det er svært at fange, hvor storslået det er.

Til frokost går vi igen hen i spisevognen og deler denne gang bord med et ægtepar, som er på vej til San Francisco for at besøge deres børn, og de har taget turen hele vejen fra Chicago. Derefter går vi tilbage til udsigtsvognen og bliver der, indtil vi når frem til Grand Junction kl. 16.10. Vi har været undervejs i otte timer, og Jens Peter synes, det er fint, at vi er fremme, mens Hanne godt kunne have taget hele turen.