Jacarandatræerne

Da vi undersøger, hvornår på året det er bedst at besøge Buenos Aires, går de fleste anbefalinger på, at man skal komme om foråret, hvor jacarandatræerne blomstrer, hvilket er en væsentlig grund til, at vi vælger at ankomme sidst i oktober. Jacarandatræer, også kaldet palisandertræer, hører oprindeligt hjemme i de brasilianske urskove, men bruges meget på den sydlige halvkugle som gade- og parktræer. I blomstertiden er de dækket af en sky af lysviolette blomster, som ligger som et tæppe på fortovene, når træerne afblomstrer.

Vi har set billeder af disse træer, inden vi kommer, og havde forestillet os, at vi skulle gå gennem alléer fyldt med blomster, men de er nu slet ikke så nemme at finde, og vi har også lidt svært ved at ramme det rigtige tidspunkt. Det er svært at se, i hvert fald for os, om de lige er ved at komme i blomst, eller om de er ved at afblomstre. Et andet problem er, at de står lidt spredt rundt omkring, og da blomsterne samtidig er meget fine og spinkle, så forsvinder indtrykket af den flotte lilla farve lidt, hvis man kommer alt for tæt på.

Vi tager dog på et par ture for at finde jacarandatræerne, og det lykkes os også at få taget nogle fine billeder. Vi besøger bl.a. Plaza Italia, Av. Pres. Figueroa Alcorta, Av. del Libertador og Plaza San Martín og kan også nyde synet af træerne en dag, hvor vi kører med bus på Av. 9 de Julio.