COVID-19

Vi er lidt spændte på, hvor mange coronarestriktioner der er i byen, da vi jo både skulle have udstedt mobilitetspas og være indstillet på isolation, inden vi kunne komme ind i landet. De første 10 dage i landet skal vi hver morgen svare på et elektronisk spørgeskema, i forhold til om vi har symptomer på corona. Vi svarer nej på alle spørgsmål og tvivler på, at der er mange turister, som kunne finde på at svare ja på nogle af dem.

Vi har, inden vi kommer, fået at vide, at vi skal fremvise vores mobilitetskort, hver gang vi skal ind nogle steder – det viser sig nu at være langt fra korrekt. Så længe vi sidder ude, skal vi ikke vise noget, og de steder, vi kommer tit, og hvor de kender os, skal de kun se det, de første par gange vi kommer. Det bliver mere og mere sjældent, at vi har brug for det, men har det altid med, så det er ikke noget problem.

Alle går med mundbind alle steder, både ude og inde, men som tiden går, bliver det lidt mere almindeligt at se nogen uden mundbind, så længe man kan holde god afstand, og folk er rigtig gode til at tage hensyn til hinanden. Det kunne ellers være rart snart at slippe for det, så man rent faktisk vidste, hvordan de folk, man lærer at kende på restauranterne, ser ud.