Vores dagligdag

Vi nyder virkelig at være kommet til en by, hvor næsten alt er åbent i modsætning til i Porto. 

Vi spiser stort set morgenmad hjemme hver dag, men vi laver kun varm mad hjemme to gange i alt i de to måneder, vi er her. Det bliver også til kold mad hjemme en gang om ugen, hvor vi enten får hyggemad med pate, oste m.v. eller bare laver en sandwich.

Vi ender altså med at spise ude de fleste dage, hvilket er nemt, da udvalget af restauranter i vores område er stort, og priserne er absolut rimelige – vi kan få en burger eller pastaret samt en øl til en samlet pris for os begge på 150-200 kr., og nogle få steder kan vi endda få et måltid til 100 kr. for os begge. Dertil kommer drikkepenge, og vi giver altid 15%. Om aftenen spiser vi næsten altid i vores område Hipódromo og nogle enkelte gange i Roma Norte.

Dagene går med at udforske de forskellige områder af Mexico City på gåben, og flere dage holder vi os bare i området omkring Amsterdam, hvor vi sætter os et sted og drikker en øl eller et glas vin, spiser en frokost eller får en iskaffe eller en is. I weekenden sætter vi os tit på en café, som ligger op til Parque México, og kigger på folk. Vi tager op i det historiske centrum flere gange og besøger nogle af seværdighederne og er også på to udflugter for at besøge de seværdigheder, der ligger lidt længere væk.

De gange, vi tager op til det historiske centrum, tager vi en taxa, bortset fra en enkelt gang, hvor vi går hele vejen. Den første gang overvejer vi at tage en bus, men vi er ikke helt sikre på, hvordan det fungerer, så derfor ender det med en taxa. Priserne svinger meget alt efter trafikken og tid på dagen, så vi kommer af med alt fra 35 til 150 pesos, hvilket svarer til 12-50 kr., hvilket, vi synes, er meget rimeligt – derfor bruger vi ikke mere tid på at undersøge offentlig transport.

I forhold til corona er det vores indtryk, at Mexico har rimelig godt styr på at holde smitten nede. Alle butikker og restauranter kræver mundbind, og vi bliver sprittet af og får taget vores temperatur, men det er nu sjældent, at temperaturen når meget højere op end 36 grader, så det virker ikke rigtig. Der er ikke noget krav fra regeringens side om, at man skal have mundbind på, når man går på gaden, men stort set alle gør det, så det gør vi også – det er kun de amerikanske turister, der ikke mener, at de behøver det. Hver 14. dag laver man en opgørelse over, hvor stort smittetrykket er i de enkelte stater, og mens vi bor her, går Mexico City fra at være lysegul til at være grøn. Det betyder, at flere seværdigheder åbner, at restauranterne åbner op for indendørsservering, og at folk begynder at slappe lidt af i forhold til at gå med mundbind på gaden, hvilket er dejligt.