Bosque de Chapultepec

Bosque de Chapultepec er en kæmpe park, som ligger et par kilometer fra vores lejlighed. Den er dobbelt så stor som Central Park i New York City, og der er flere museer, et slot, en zoologisk have, flere søer og meget mere.

Første gang, vi besøger parken, er vi kun lige inde og runde det store monument Altar a la Patria, også kaldet Monumento a Los Niños Héroes. Niños Héroes var seks mexicanske militærkadetter, der blev dræbt i forsvaret af Mexico City under slaget ved Chapultepec den 13. september 1847 – et af de sidste store slag under den mexicansk-amerikanske krig. Deres urner er placeret i monumentet, som består af seks søjler – en for hver kadet.

Anden gang, vi besøger parken, starter vi med et besøg på slottet, hvorefter vi går en tur på de mange stier. Vi er en tur nede ved to af søerne, hvor man kan sejle en tur på den største af dem. Det er lørdag, og der er virkelig mange familier på besøg i parken; der er et hav af boder, hvor der sælges alt mellem himmel og jord, og der er et område med en masse madboder – der sætter vi os og får en cola.

På et senere tidspunkt besøger vi Museo Nacional de Antropología, som også ligger i parken, men da ser vi ikke så meget, da vi benytter den brede vej Reforma for at komme derhen. Når alt kommer til alt, bevæger vi os kun lidt rundt i den øverste femtedel af parken.