Lejligheden sættes til salg

Den 22. januar 2019 tager vi til foredrag med Den Digitale Nomade – en familie, der dels har boet i Spanien, dels har rejst verden rundt et år og har arbejdet digitalt undervejs – hun som speaker og han som journalist. Vi får endnu mere lyst til at tage af sted, selv om de nu ikke rigtig kan svare på vores spørgsmål, da de hele tiden har haft en fast adresse i Spanien, så rigtige nomader er de ikke. Den 27. januar fejrer vi vores 34 års kærestedag med brunch på Den Blå Hund. Vi får snakket os frem til, at vi er ved at være klar, og at vi nok alligevel ikke bliver meget klogere, før vi kaster os ud i det, så måske vi bare skal sætte lejligheden til salg.

Til salgDa vi kommer hjem, bliver vi enige om at kontakte Home, Nybolig og Estate og bede dem om at komme med et tilbud på salg af vores lejlighed. Jens Peter tager imod alle tre mæglere i løbet af den følgende uge – det føles lidt uvirkeligt og meget spændende, og vi ringer sammen, mens Hanne er på arbejde, hvor ingen jo må vide, hvad der sker. De er meget tætte, hvad angår pris, og de er sympatiske alle tre – Estate ligger lidt højere i udbudspris. Alle tre kører med solgt eller gratis, og vi ender med at vælge Søren fra Home, som vil udbyde lejligheden til 6.995.000 kr. Der er en del fremvisninger og åbent hus i starten, og tilbagemeldingerne lyder mest på kritik af køkkenet og på størrelsen af badeværelset – der er indimellem også nogle mærkelige udsagn, som vi ikke rigtig kan bruge til noget. Allerede efter et par uger foreslår Søren, at vi sætter udbudsprisen ned til 6.795.000 kr. Vi synes, det er utilfredsstillende, men gør, hvad han siger – vi er dog så småt ved at miste tilliden til ham.

Hanne siger det til sin kollega Ib ude på arbejde, som bor lige overfor og hurtigt kan få øje på til salg-skiltet, og han lover ikke at sige noget. Hun får også fat i Karl-Christian i nr. 27, da han arbejder i Skat i samme bygning som EY – han lover også ikke at snakke om det ude på arbejde. I løbet af de næste par måneder får Jens Peter fortalt det til sin mor, og Hanne får fortalt det til sin far, som tager det stille og roligt – Hanne fortæller det også til et par kolleger, men siger det først til sin chef Pia omkring maj måned.

Jens Peter beslutter sig for at omdanne sit firma til et ApS og samtidig skifte navn til creatic.design, og vi begynder at snakke om, hvor vi skal starte med at bo, men da vi ikke kender datoen, og meget afhænger af årstiden, kommer vi ikke længere med det. Der er stort set åbent hus hver søndag, og det er lidt trættende at gøre rent, rydde op og forlade huset hver gang, uden at der sker noget.

Line og HanneI maj tager vi en forlænget weekend i Istanbul, da der ellers nok vil gå lang tid, inden vi får mulighed for et besøg der. Sommerferien bliver brugt på besøg i Randers, Skagen og Aarhus, så vi kan få sagt farvel til familien. Vi får nogle meget billige togbilletter og starter med en overnatning hos Hannes far og Kirsten i Randers. Derefter tager vi til Skagen, hvor vi bor to nætter hos Jens Peters mor, og vi får også besøgt Christina og Morten. Fra Skagen tager vi toget til Aarhus, hvor vi har en enkelt overnatning på hotel. Vi besøger Line og Jakob og er ude at spise med dem på en dejlig restaurant på havnen. Dagen efter tager vi på kirkegården, så Hanne kan se sin mors gravsted en sidste gang.

Derudover nyder vi jazzfestival i København, hvor vi er sammen med Hanne og Stig samt Henriette og Ole, og vi nøjes med en lille uge til Berlin, da vi jo forhåbentlig snart skal på den helt store tur. Der sker alt for lidt med lejligheden, så vi glæder os til, at aftalen med Home udløber i august. Hanne begynder så småt at sætte sine bøger til salg, og det viser sig at gå noget nemmere, end hun havde turdet håbe på. Også andre ting begynder vi at sælge ud af, og Jens Peter får ryddet op på loftet. Det er lidt af en balancegang, da vi jo ikke kan sælge for meget, før lejligheden er solgt.

Få dage før salgsaftalen med Home udløber, får vi besked om, at Søren tager på sommerferie. Da Jens Peter ringer til ham, kommer det bag på ham, at aftalen snart udløber, men han mener, at vi kan snakke om det, når han er retur – det kan vi så ikke. Inden da har Hanne snakket med flere kolleger, som har handlet lejlighed på Frederiksberg for nylig, og flere har anbefalet Nicolas hos EDC på Gl. Kongevej, så vi tager et møde med ham. Han gør et rigtig godt indtryk og er overbevist om, at han kan sælge lejligheden for 6.495.000 kr. – vi skriver under med det samme, da vi er ved at miste tålmodigheden og bare gerne vil afsted.