De sidste par måneder inden afrejse

Praktiske ting m.v.

Som noget af det første afleverer Hanne sin opsigelse med fratrædelse pr. 30/11 og sidste arbejdsdag torsdag den 14. november, da hun stadig har lidt ferie og afspadsering til gode.

Vi får aftalt med Henrik og Lene, at vi fremover gerne må bruge deres adresse som kontaktadresse ved eksempelvis leje af bolig, leje af bil, ansøgning om visum m.v.

Jens Peter får oprettet et anpartsselskab med hjælp fra en advokat, og da det skal registreres på en dansk adresse, får han lov at bruge Peter Berengars adresse i Gentofte Kommune.

Dansk pasHanne fornyer sit pas, så det er gyldigt i 10 år – Jens Peters er stadig gyldigt i otte år, så det gør vi ikke noget ved. Jens Peter får udstedt et internationalt kørekort, som er gyldigt i et år. Vi tegner rejseforsikring gennem World Nomads for et år, hvilket er det maksimale, man kan tegne på en gang. Man skal anføre de lande, man regner med at besøge, så vi skriver USA og en række lande i Sydamerika på. Den bliver dyrere, fordi USA er på, så vi skulle nok have valgt én forsikring for de første tre måneder, hvorefter vi kunne have tegnet en ny, men det er der ikke noget at gøre ved. Vi får visum til Cuba, da det er nemmere at søge om hjemmefra, og det er gyldigt, så længe vores nuværende pas er gyldige.

Vi aftaler et møde i banken med en erhvervsrådgiver og en investeringsrådgiver, så vi kan aftale, hvordan vi placerer vores penge på den bedste måde, så vi kan rejse så længe som muligt. Vi aftaler også at forny alle vores kreditkort, så de løber i fire år, da det kan blive problematisk at sende nye, når vi ikke har en fast adresse.

FrankrigVi bliver enige om at bruge pengene fra salg af lejligheden og vores opsparing på at rejse, og så vil vi til gengæld gemme de penge, som Jens Peter sparer op i sit firma, til at etablere os for, når vi på et tidspunkt beslutter os for at slå os ned et sted. Vi snakker også om, at det ikke er særlig sandsynligt, at vi kommer tilbage til Danmark igen, men at vi godt kan se os selv finde et lille sted i Frankrig.

Jens Peter går til læge for endnu engang at få undersøgt sine ben, og enden på det bliver, at han skal opereres på Gentofte Hospital, da der ellers er risiko for blodpropper inden for de næste par år. Han kan lige nøjagtig nå det tids nok til, at han må flyve den 29. november. Vi får også begge bestilt en sidste tandlægetid, og Hanne får bestilt tid hos frisøren. Vi bliver vaccineret dels mod stivkrampe og difteri, dels mod Hepatitis B. Den sidste kræver tre indsprøjtninger i alt, hvor den sidste først må være tidligst seks måneder efter nr. 2 og senest 12 måneder efter, så det kan vi ikke nå i Danmark. Vi får taget et billede af vaccinen, da det er vigtigt, at det er den samme.

Kobo readerHanne får købt en e-bogslæser, og det ender efter mange overvejelser med en Rakuten Kobo, da den har en fornuftig størrelse, har fået gode anmeldelser, og da det mest almindelige format kan anvendes direkte uden konvertering, som tilfældet ellers er med Kindle. Hvis hun er tilfreds med den, vil Jens Peter også købe en, når vi kommer til USA. Hanne får også købt læsesolbriller og får ved samme lejlighed opsagt sit abonnement ved optikeren. Vi får også opsagt, hvad der eller skal opsiges af abonnementer og forsikringer m.v., og Hanne får meldt sig ud af alle sine bogklubber – det er lidt vemodigt efter mere end 40 år. Hun melder sig til gengæld ind i Saxo, så hun kan købe e-bøger i stedet for.