Parque Nacional Chiloé og Stillehavet

Besøger Stillehavet

Onsdag den 15. marts kl. 10.00 tager vi igen på tur med Turismo Chiloé Mágic. Vi er 16 deltagere, hvoraf de fleste kommer fra Santiago og Valparaíso, og guiden er igen Rodolfo, som dog heldigvis virker lidt mere energisk i dag. Vi starter som i mandags med besøg i kirkerne Iglesia Nercón og Iglesia de Chonchi, hvorefter vi kører til den meget smukke sø Lago Huillinco, som tager sig ud fra sin bedste side med dejligt solskin og ingen vind. Her er meget smukt, men opholdet er lige langt nok, da der ikke rigtig er andet at kigge på i den lille by. Vi finder ikke noget sted, hvor vi kan få en kop kaffe, men får købt en is i en lille købmandsbutik.

Vi fortsætter vestpå og spiser frokost på restauranten Las Terrazas de Cucao; vi vælger kyllingebryst, hvilket er ganske udmærket. Restauranten ligger lige over for indgangen til nationalparken Parque Nacional Chiloé, og her har vi halvanden time, hvor vi kan gå rundt på forskellige stier, hvilket er ganske hyggeligt. Vi ser bl.a. en del af de specielle arrayán-træer med den kanelfarvede bark, som vi blev introduceret til, da vi var på udflugt i Bariloche, og vi kommer ned til den vestlige bred af søen Lago Huillinco, som vi besøgte om formiddagen. Nationalparken, der blev etableret i 1982, dækker et areal på 430 kvadratkilometer, og vi ser kun et meget lille hjørne, men det er en fin oplevelse.

Vi slutter dagen af med at køre ud til stranden, så vi kan se Stillehavet. Vejret er perfekt, og solen skinner smukt i bølgerne, så det er en god oplevelse. Derefter er det retur til Castro, og vi er enige om, at vi har haft en rigtig god tur, også bedre end den, vi var på i mandags.