Chonchi og Isla Lemuy

Chonci og Isla Lemuy, Chile

Da vi har været i Castro i en måned uden at lave alt for meget, beslutter vi os for, at vi hellere må få kigget på mulighederne for se noget mere af øen Chiloé. Turismo Chiloé Mágic på Plaza de Armas reklamerer for flere forskellige ture, så vi går ind på kontoret for at høre, hvad de kan tilbyde. De går ikke ind for langtidsplanlægning, da turene kun gennemføres, hvis der er et deltagerantal på minimum seks, men de forventer at gennemføre en tur til øen Isla Lemuy et par dage senere.

Vi tilmelder os, og heldigvis gennemføres turen, så vi møder op på Plaza de Armas mandag den 13. marts kl. 10.00 om morgenen. Vores guide hedder Rodolfo, og vi er 10 deltagere i alt. Alt foregår på spansk, og ingen af de øvrige deltagere taler engelsk, så det er begrænset, hvor meget vi får snakket med de andre i løbet af dagen, men det går nu fint nok. 

Iglesia NercónFørste stop er ved trækirken Iglesia Nercón, som ligger lige syd for Castro; den blev bygget omkring 1890 og er lavet af cypres- og lærketræ. Kirken blev erklæret et nationalt monument af den chilenske regering i 1984, og den er en af de 16 kirker på Chiloé, som kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 2000. Der er i alt mere end 150 trækirker på Chiloé. Kirken i Nercón er en fin lille kirke, men vi bruger lige lovlig lang tid der, da det er begrænset, hvor meget der er at se.

Derefter kører vi til byen Chonchi, som ligger ca. 20 km syd for Castro, og her er første stop ved endnu en af de kendte trækirker, Iglesia de Chonchi. Her ligger også et par butikker med kunsthåndværk, men vi har snart set rigeligt af strikkede varer, så vi nøjes med at købe en magnet. Vi kører længere ned i byen og besøger byens harmonikamuseum. Her er ikke det store at se, men der bliver spillet på harmonika og sunget, og nogle deltagere fra et andet rejseselskab tager en svingom, så det er egentlig meget hyggeligt. Vi går derefter en tur ned til vandet, runder endnu et marked og tager en kop kakao og en muffin på en lille café, inden vi kører videre.

Vi kører hen til en lille færge, som sejler over til øen Isla Lemuy, og det er nu blevet tid til frokost. Vi kører ind til den lille restaurant Quincho El Tambito, hvor vi får suppe og derefter virkelig lækkert grillstegt lam. Igen bruger vi lidt for lang tid efter vores mening, da der efter frokosten er sat tid af til at se et par grise, som går i en svinesti bag ved ejendommen, men heldigvis er maden god, og vi får også snakket en smule med de andre deltagere.

Så er det blevet tid til at besøge udsigtspunktet Muelle de los brujos, heksebroen. Det er en lille bakketop med en bro, hvor man kan fotografere hinanden, mens man hopper med en kost mellem benene, så det ser ud, som om man flyver, og derudover er der forskellige gynger. Udsigten er rigtig flot, og hvis der havde været børn med, havde det sikkert været sjovt nok, men igen er der sat alt for lang tid af til denne seværdighed. Guiden ser også ud til at kede sig, men der er da et par af de andre deltagere, der får taget omkring 100 billeder af sig selv og hinanden.

Parque YayanesSidste stop er i den lille park Parque Yayanes, som viser sig at være dagens største udfordring. Vi starter med at gå over en hængebro, som ikke er så slem, som den ser ud til, hvorefter vi går en længere strækning på meget dårligt vedligeholdte stier, der bestemt ikke er beregnet til høje mennesker. Grenene på træerne hænger så lavt, at vi har svært ved at komme langt nok ned i knæ, og det hjælper heller ikke, at det har regnet i ugen op til. Vi slutter af ved et lille vandfald og får heldigvis mulighed for at slappe af lidt og drikke noget vand, inden turen går tilbage til Castro.

Selvom der er meget spildtid undervejs, og guiden virker til at kede sig på store dele af turen, er vi nu glade for, at vi tog med. Vi fik set noget af Chiloé og fik lækkert lam, og så kostede det kun godt 300 kr. pr. mand inkl. frokost, hvilket der jo ikke er noget at sige til. Da vi er tilbage i byen, går vi ind og tilmelder os endnu en tur to dage senere.