Butikkerne

Butikkerne i Castro

De fleste butikker ligger oppe i centrum på gaderne San Martín og Av. Bernardo O’Higgins, som går parallelt med hinanden. Rigtig mange af butikkerne er meget små med begrænset vareudbud, og deres sortiment af eksempelvis tøj indbyder ikke til den helt store købelyst. Der er også en del meget gammeldags frisører, som man heller ikke har lyst til at besøge. Det er tydeligt at se, at vi er kommet ud i provinsen, og at de fleste folk ikke har så mange penge. Bortset fra supermarkederne er langt de fleste butikker lukket om søndagen.

I indkøbscenteret Mall Paseo Chiloé finder man de lidt pænere butikker, og her får Jens Peter købt både bukser og skjorter i varehuset Falabella. Indkøbscenteret er nu ikke så spændende, når man har været der et par gange, og vi synes, det er synd, at det har så fremtrædende plads, når man kigger op på byen nede fra vandet. Det passer slet ikke ind.

De fleste souvenirbutikker finder man nede ved vandet, hvor der også ligger et lille marked med kunsthåndværk, og på vej op til centrum ad vejen Blanco Encalada. I starten af vores ophold er der også et større marked oppe ved kirken med primært strikvarer, men det lukker, da sommeren officielt er forbi. Langt de fleste souvenirs består i øvrigt af strikkede ting, og der er godt gang i strikkepindene på de forskellige stande. Vi får både købt benvarmere og uldsokker, da vores hus er så frygtelig koldt. Man kan også købe rigtig mange meget grimme ting til at hænge op på væggen, som vi ikke kan se formålet med.