10 hemmeligheder i Bariloche

Vi mødes til endnu en guidet gåtur med Diego på torvet, denne gang kl. 10.00, og ud over os deltager et yngre østrigsk par og deres lille søn på et år. De bruger noget af deres barselsorlov på at rejse rundt i Argentina. Om Diego fortæller flere eller færre end 10 hemmeligheder om Bariloche, eller om de alle er hemmeligheder, er ikke så vigtigt; vi har i hvert fald en god tur og lærer flere ting om Bariloche, som vi ikke vidste i forvejen.

RådhustårnetVi starter med at høre om de forskellige bygninger på Centro Cívico, og Diego kan fortælle, at der i rådhustårnet er et lille klokkespil, som man engang imellem kan være heldig at se. Vi går derefter over på museet Museo de la Patagonia, hvor vi hører om de forskellige dyr, der lever i denne del af Patagonien. Vi beholder billetten, så vi efterfølgende kan besøge resten af museet.

På vej ned til søen hører vi lidt om de forskellige træer, som er typiske for området, og vi kommer forbi nogle af de træfigurer, der står flere steder i byen, og som repræsenterer Mapuche-folket. Vi får at vide, at grunden til, at Bariloche ikke har en aktiv havn, skyldes den kraftige vind, som betyder, at det koster alt for meget i brændstof at sejle til Pañuelo, hvorfra turbådene går, hvorfor man kører i bus dertil. Vi hører også om et vulkanudbrud i Chile 80 km væk i 2013, som var skyld i, at Bariloche blev dækket af aske, og at lufthavnen måtte lukke.

Vi går ned til søen, og Diego fortæller, at nogle påstår at have set et søuhyre lig det, man kender fra Lochness i Skotland. Her får vi også historien om, at Butch Cassidy på et tidspunkt under sin flugt har boet på en ranch i denne del af Patagonien. Vi går langs vandet ud til byens domkirke, Catedral de Nuestra Señora del Nahuel Huapi, hvor vi kun lige stikker hovedet ind, da der er gudstjeneste; den besøger vi på et senere tidspunkt. Vi går op til Mitre og kommer forbi restauranten Familia Weiss, og Diego anbefaler et besøg, hvor vi kan smage deres forskellige røgvarer fra eget røgeri. Vi hører lidt om de forskellige chokoladebutikker og slutter turen af ved chokoladebutikken Rapa Nuí, så vi kan se deres indendørs skøjtebane, og vi får en smagsprøve på deres frosne hindbær med chokolade.