Superama og Sumesa

Superama er et supermarked, som ligger på Amsterdam, og der kommer vi nogle gange, især i starten. Det er en del af Walmart og er lidt kedeligt, men vi køber ind til sandwich nogle gange og køber også vand, hvis vi alligevel kommer den vej forbi.

Sumesa er en mexicansk supermarkedskæde, og de har en butik, som ligger lige nord for Amsterdam og er lidt tættere på vores lejlighed end Superama – det er også en noget pænere butik. Det er der, vi ender med at gøre de fleste af vores indkøb, og de har også et pænt udvalg af skinker og oste, og Lurpak-smør har de også.

En ting, vi dog hurtigt lærer, er, at man i Mexico ikke går så højt op i, hvad man kalder de forskellige madvarer – og det gælder både supermarkeder og restauranter. Vi får både fetaost, manchego-ost og parmesanost, som aldrig har været i nærheden af at smage som den rigtige vare, og det samme gælder serranoskinke. I supermarkedet har de en skinke, som hedder Jamón serrano Parma – serrano er fra Spanien og parma fra Italien, og det smager ikke som nogen af delene. Det må vi nok bare vænne os til i denne del af verden.