Museo Nacional de Antropología

Vi besøger Museo Nacional de Antropología en eftermiddag, hvor det ender med at småregne indimellem. Det er det største og mest besøgte museum i Mexico, og det ligger i det nordligste hjørne af parken Bosque Chapultepec – vi vælger at gå derud.

Udstillingerne i stueetagen dækker alle præ-colombianske civilisationer, der har været bosat i det, der i dag er kendt som Mexico, samt i det tidligere mexicanske territorium, som i dag er det sydvestlige USA. Udstillingerne på første sal viser kulturen i indianerbefolkningen i Mexico siden den spanske kolonisering.

Det meste er forklaret på spansk, så der er meget, vi ikke forstår, men det gør ikke så meget, for museet og udstillingerne er bygget utrolig flot op med mange flotte og sjove genstande og tableauer, der viser, hvordan folk har levet, så vi føler, at vi får meget ud af det. Den del, der dækker de pyramider, som vi har besøgt med vores guide Sal, er rigtig flot og spændende, og der forstår vi en del. Vi er enige om, at det er et af de mest interessante museer, vi har besøgt, og vi har alligevel besøgt en del – vi er der i ca. tre timer, og det er tæt på at være rekord for os.

Vi spiser frokost i restauranten, da vi er halvvejs, og får dagens ret, som er laks, samt et glas hvidvin. Da vi har været gennem udstillingen, er klokken tæt på 17, og vi besøger museumsbutikken ved udgangen, hvor vi køber et par postkort, en magnet og en sjov figur. Da vi er i butikken, kommer der en besked i højttaleren, og så lukker de dørene. Det viser sig, at de lukker to timer før normalt på grund af corona, så vi er heldige, for der kommer nogle løbende, som frygtelig gerne vil købe noget, men det får de ikke lov til.

Efter besøget går vi op i området nord for parken – det hedder Polanco og er et lidt finere område med mange butikker og restauranter. Vi sætter os først og får en kop kaffe, hvorefter vi går videre. Det begynder imidlertid at regne, så vi sætter os forholdsvis hurtigt igen for at få en drink, og det ender med, at vi også spiser aftensmad der. Derefter begynder vi at gå hjemad og forsøger at finde en taxa, da vi er langt hjemmefra, og det efterhånden er ret køligt – det lykkes først efter et pænt stykke tid.