Vores hotel og restauranterne i Hoi An

Vi har tre overnatninger på The Signature Hoi An, der ligger i den gamle del af byen, på den lille ø syd for floden. Det er et pænt hotel, hvor vi bliver taget godt imod og får en kop te, mens vi får lidt at vide om hotellet og byen. Værelset er pænt og stort, men det ender med, at vi senere på dagen bliver flyttet ind på værelset ved siden af, da det viser sig, at den aircondition, der er på det første værelse, ikke virker. Der er en pænt stor morgenmadsbuffet, hvor det bl.a. er muligt at få frisklavet omelet, men her er sjældent mange mennesker, så der er vist ikke mange gæster på hotellet. Det har en god beliggenhed, og her er meget stille og roligt.

Da vi lige er kommet tirsdag, starter vi med at gå over broen og tage en øl på Kalmody, hvor vi kan sidde i vinduet og kigge ud på vejen, der går langs med floden. Vi får en øl fra Heart of Darkness, dog serveret i et Carlsberg-glas, og bestiller nogle forårsruller, der er meget tynde og kedelige i forhold til dem, vi er vant til i Hanoi. Senere på eftermiddagen besøger vi caféen Xing Fu Tang, hvor vi får en iste.

Da vi nærmer os solnedgangstid, går vi sydpå over broen til Co Coffee Bar & Restaurant og drikker en øl fra bryggeriet 7 Bridges, der hedder Fire Eater Stout. Det viser sig, at der er chili i, så Jens Peter må drikke dem begge, og Hanne får to lokale pilsnere i stedet. Inden vi går hjem på hotellet, får vi en burger på Chops, som vi kender fra Hanoi.

Om onsdagen får vi en dejlig frisk kokosnød efter vores besøg på silkeværkstedet, og vi får lidt senere en god frokost på The Hoianian; lækkert andebryst og et glas rødvin. Sidst på eftermiddagen får vi en øl på Urban Bar, hvor der er levende musik, hvorefter vi runder hotellet, inden vi går ud for at spise efter en lille sejltur på floden. Vi har lidt svært ved at finde en restaurant, da mange af dem, der ligger nede ved floden, har fået dårlige anmeldelser, men vi ender på The Brothers 99, hvor Hanne får en pho, og Jens Peter får en ret med oksekød og ris. Da vi har spist, finder vi den lille hyggelige bar Tropical Home, der ligger i en smøge, og her får vi den gode stout fra Heart of Darkness, som vi stødte på første gang i Kuala Lumpur. Det ender med to glas til trods for de høje procenter.

Torsdag er vi på tur hele dagen, og da vi kommer hjem, går vi over på den anden side af floden til den franske restaurant Cabanon, og her får vi en virkelig lækker boeuf bourguignon og et glas rødvin. Det er et meget gammelt hus, hvor vi sidder oppe på 1. sal, og hver gang nogen går hen over gulvet, føles det, som om det hele er ved at styrte sammen, men hyggeligt er det. Vi slutter aftenen af med en kop kaffe på en café lidt længere henne ad floden.