Argentina og Bariloche

Argentina ligger i den sydlige del af Sydamerika og grænser op til Chile i vest, Bolivia og Paraguay i nord, Brasilien i nordøst, Uruguay og Atlanterhavet i øst og Drakestrædet i syd. Arealmæssigt er Argentina det næststørste land i Sydamerika og verdens største spansktalende land, og det har en befolkning på ca. 47 mio. Colombia er lidt større rent befolkningsmæssigt, og Brasilien er meget større, både areal- og befolkningsmæssigt.

Bariloche - byvåbenSan Carlos de Bariloche, oftest bare Bariloche, ligger i Patagonien, som er en geografisk region, der omfatter den sydlige del af Sydamerika, og som både dækker Argentina og Chile. Patagonien er kendt for sin storslåede natur med bjerge, søer, fjorde, tempererede regnskove og gletsjere i vest og ørkener og stepper mod øst. Bariloche har ca. 164.000 indbyggere og ligger ved foden af Andesbjergene ud til Nahuel Huapi-søen, der har en størrelse på 646 km2. Navnet er mapudungun; det sprog, som tales af den oprindelige, lokale befolkning mapucherne, og kort oversat betyder "Nahuel Huapi" "Puma-øen", dvs. den sø, hvori Puma-øen ligger.

Bariloche er en rigtig turistby, som om vinteren er et populært skisportssted, men også sommeren fra januar til marts er højsæson, så mens vi er her, er der rigtig mange turister i byen. Det betyder, at man hos mange af restauranterne skal stå i kø for at få et bord, hvilket ikke lige er os. Hovedgaden Mitre består stort set kun af restauranter, chokoladebutikker, turarrangører og souvenirbutikker, hvilket kan være hyggeligt nok, men når man har gået igennem et par gange, har man også set, hvad der er at se. Det, der kommer mest bag på os, er, at man mange steder er lidt ligeglade med turisterne, selvom det er dem, man lever af. Vi møder heldigvis mange søde mennesker, men vores oplevelse er, at det er det sted i Latinamerika, hvor vi oftest får en dårlig service og nogle steder endda en decideret uforskammet betjening. Det har ellers slet ikke været vores oplevelse andre steder.

I forhold til Buenos Aires minder klimaet mere om en god dansk sommer med dagtemperaturer på 20-25 grader og noget køligere om aftenen og natten. Solen er dog noget skarpere, end den var i Buenos Aires, hvilket sikkert skyldes, at vi er kommet lidt op i højden, da Bariloche ligger knap 900 meter over havets overflade.

På Google Maps kan du finde mange af de attraktioner, butikker og restauranter, vi besøgte under vores besøg i Bariloche.