El Cangrejo og de nærliggende områder

Vi bor i El Cangrejo, som er en del af Panama Citys centrum. Området er en pæn blanding af beboelse, butikker, restauranter og hoteller, og vi finder flere hyggelige steder, men også meget, som trænger til en kærlig hånd. Hvis man drejer til højre, når man kommer ud af hotellet, kommer man op til Via Argentina, som er det mest charmerende sted, og her går vi en del. Vejen går rundt i en bue og ender nede ved Via España, som er en bred vej med en del trafik, og det er her, man finder metrostationerne. Der ligger en del små butikker og også et indkøbscenter, som har set bedre dage, og vi besøger et lidt større supermarked en enkelt gang, hvor vi kommer af med 10 dollars for en enkelt tube tandpasta.

Drejer man til venstre, når man kommer ud af hotellet, kommer man først til den vej, hvor vores nye stamsted Istmo Brew Pub ligger, og derefter til den vej, hvor den dyre restaurant Riesen ligger. På højre hånd ligger et kæmpe lyserødt hotel og kasino, som desværre ikke har overlevet pandemien. Vejen munder ud i Via España.

Fortsætter man derfra og ned til vandet, kommer man igennem et større område, hvor der er virkelig mange banker. I den periode, vi er her, har Panama tre helligdage, og da er området rimelig dødt, og de caféer, som normalt betjener dem, der arbejder her, er også lukket. En af de første dage går vi hele vejen ned til vandet og går en lang tur på en sti, som går sydpå forbi lystbådehavnen og ender nede ved den gamle by – vi går dog ikke helt så langt. Panama City har en utrolig flot skyline, og man kan se flere skibe i horisonten, som ligger i kø for at komme igennem Panamakanalen. Vi nyder vores tur og kan heldigvis købe noget vand på vejen, da det er meget varmt. På et tidspunkt beslutter vi os for at vende om, og vi krydser de brede veje og går op i byen for at gå en anden vej hjem. Det fortryder vi lidt, da vi kommer op i et meget fattigt kvarter, hvor det måske ikke er alt for smart at gå rundt med et lidt dyrere fotografiapparat. Der sker heldigvis ikke noget, og området ændrer sig gradvist til det bedre, jo længere nordpå vi kommer. Vi er helt færdige, da vi når hjem efter at have gået 11 km i 30 graders varme, så vi forkæler os selv ved at gå på Cinnabon, hvor vi får en frappé og en kæmpe kanelsnegl. Da vi kommer hjem, kan vi se, at vi vist har fået lidt for meget sol.