Gustu

Om onsdagen, dagen før vi skal rejse, får vi bord på restauranten Gustu, som blev grundlagt af den danske kok Claus Meyer i 2012. Hans vision var at åbne en restaurant, som skulle baseres på brug af bolivianske råvarer og samtidig skulle være med til at hjælpe børn ud af fattigdommen. Han ville nemlig drive en madskole i tilknytning til restauranten, hvor eleverne primært var børnehjems- og gadebørn fra La Paz. Han hyrede Kamilla Seidler som køkkenchef, og efter åbningen i 2013 drev hun både restauranten og madskolen frem til 2016. I dag er Gustu en anerkendt gourmetrestaurant, og man driver stadig en madskole; dog et andet sted i byen. Gustu betyder i øvrigt smag på det lokale sprog quechua.

Vi er heldige at få et bord ved vinduet ud til køkkenet, hvor man kan følge med i kokkenes arbejde. De arbejder meget effektivt med at lave de smukke retter, og de sørger hele tiden for, at der er fuldstændig rent overalt. Vi vil tro, at det er de færreste køkkener i Sydamerika, der kan leve op til de standarder.

Til forret får Jens Peter en ret med forskellige kartoffeltyper, og Hanne får røget lamakød dekoreret med diverse blomster. Til hovedret får vi henholdsvis lam og svin, og vi får begge en isdessert. Vi deler en flaske rosévin og slutter af med kaffe, og regningen lyder i alt på 570 kr. Fantastisk billigt for virkelig lækker mad og en rigtig god oplevelse. 

Der er ikke noget at sige til, at Gustu siden åbningen har været på listen over Latinamerikas 50 bedste restauranter.