La Paz’ centrum

La Paz centrum

Vi tager en taxa ind til centrum to gange, mens vi bor her. Begge gange får vi hotellet til at bestille en vogn, da det ikke er helt nemt at praje en på gaden, eftersom ikke alle taxaer har ret til at tage ture ind til centrum. Når hotellet bestiller, koster det 60 kr., og når vi selv finder en vogn i centrum og kører tilbage, koster det 35 kr., som vi nu begge gange runder op til 50 kr., da vi synes, det er alt for billigt.

Vi tager derind første gang om lørdagen og bliver advaret om, at der nok er rigtig mange mennesker, da man forbereder sig til en større helligdag søndag, som vist strækker sig hen over mandag også. Vi får chaufføren til at sætte os af på Plaza Murillo, hvor bl.a. præsidentpaladset og domkirken ligger. Det er nu ikke en speciel køn plads, da man slet ikke har taget hensyn til de gamle bygninger, men har bygget nogle nye meget store bygninger, som ligger klos op ad de gamle. På det gamle præsidentpalads er der et ur, som vender omvendt af, hvad man normalt ser, hvilket symboliserer, at solen på den sydlige halvkugle går modsat urets retning.

Fra Plaza Murillo går vi nedad og kommer til et par gågader med masser af mennesker og gadehandlere, og det hele er meget farverigt og lettere kaotisk. De fleste bygninger er meget slidte, og her er slet ikke kønne bygninger, som der er i Sucre, men det har nu også sin egen charme. Vi går derefter ned til kirken Basílica Menor de San Francisco, men den er lukket, så vi kan ikke se den indeni.

Efter at have gået lidt rundt på Heksemarkedet, tager vi noget at drikke på en hyggelig lokal café, som hedder Tia Gladys, går lidt mere rundt og forsøger så at finde en taxa hjem. Det er efterhånden tydeligt, at man forbereder sig til de helt store festligheder, da en af de rigtig store veje er spærret for trafik, og man er i gang med at opstille stole langs vejen. Vi kommer til at gå temmelig langt, men det lykkes os da til sidst at finde en vogn hjem.