Cecilies fødselsdag

Cecilie fylder 3 år fredag den 19. august, og dagen skal fejres med stor fødselsdagsfest om lørdagen. Hanne har, siden vi besluttede at tage til Indaiatuba, snakket om at tage en tur i legetøjsbutik med Cecilie, så det må være dagen. Vi bliver hentet ved lejligheden og kører ind til butikken Brinquedolandia i centrum. Cecilie har længe ønsket sig en stor dukke, så det bliver den første ting, men Hanne synes, at hun skal finde en ting mere. Cecilie bliver hurtigt fascineret af løbehjulene, og efter vi har fundet et i pigefarver, bliver det gave nr. 2. Cilene mener nemlig ikke, at det går med det blå, som hun først kører rundt på. Derefter tager vi hen på caféen Cheirin Bão, hvor Cecilie får en lille kage ind med et lys, hun kan puste ud.

Lørdag er det så tid til den store fejring, hvor der er inviteret omkring 35 mennesker. Festen skal holdes i et af de lokaler, man kan leje i stueetagen, hvor de bor, og den starter kl. 15 og slutter kl. 18. Vi går derned, så vi er der kl. 15, for man er vel dansker, men bortset fra Cilenes søstre med familie, som kommer udenbys fra, går der lidt tid, inden alle gæster er kommet, så Niels når at blive lidt nervøs. Men efterhånden kommer alle gæsterne, som er en blanding af gamle venner, folk fra ejendommen og små skolekammerater. Desværre er der kun ganske få, der taler engelsk, men vi hygger os.

Nu er det jo ikke, fordi vi har den store erfaring med børnefødselsdage, men det går hurtigt op for os, at alle de andre gæster og ikke mindst børnene ved, lige nøjagtig hvad der skal ske hvornår. Der er et stort meget flot bord, hvor temaet er enhjørninger, som er pyntet med blomster, kager og flotte chokolader. Det rører man ikke før til allersidst, hvor der synges fødselsdagssang. Inden da bliver der serveret små ting, som kan spises med fingrene, bl.a. miniburgere og små hotdogs, og dertil sodavand og juice. Der går et par unge mennesker rundt med bakker hele tiden. Der er lavet et specielt bord til børnene, hvor de kan hente slik, malebøger, sæbebobler m.m., og alle hygger sig.

Da det er tid til fødselsdagssang, kommer Cecilie op på en stol bag ved det store flotte bord, og efter sangen kan man endelig smage på kagerne og chokoladen. Festen slutter kort tid efter, og alle børnene får en lille pose med hjem med lidt godter; en lyserød til pigerne og en lyseblå til drengene.