Bolivia og La Paz

La Paz' højde forskelle

Bolivia ligger i den nordvestlige del af Sydamerika og grænser op til Brasilien i nord og øst, Paraguay i sydøst, Argentina i syd, Chile i sydvest og Peru i nordvest. En tredjedel af Bolivias samlede areal udgøres af Andesbjergene. Bolivia har en befolkning på ca. 11 mio. og er det fattigste land i Sydamerika med en fattigdomsrate på 45%; landet er dog rigt på mineraler, bl.a. tin, sølv og litium. Spansk er det officielle sprog, men derudover har 36 indfødte sprog også status af officielle.

I henhold til Bolivias forfatning er Sucre landets hovedstad, men landets parlament og regering har sæde i La Paz, som de facto er Bolivias hovedstad. Byen har ca. 800.000 indbyggere og er den højest beliggende hovedstad i verden, idet den ligger ca. 3.625 meter over havets overflade. Vi bor her dog kun i en uge, så vi ser kun en meget lille del af byen. 

Vi havde troet, at her ville være koldere end i Sucre, da vi nu er kommet noget højere op, men solen skinner fra en skyfri himmel, og vi har nogle rigtig varme dage. Vi kan godt mærke højden, når vi går op ad bakke, men i vores område, der ligger knap så højt oppe, går det heldigvis ikke så meget op og ned, som vi har været vant til, så det er dejligt. Der er i øvrigt meget stor forskel på højden, alt efter hvor i byen man bor, og det siges, at jo længere nede man bor, jo rigere er man, eftersom man i La Paz betaler for ilten og ikke for udsigten.

På Google Maps kan du finde de attraktioner, butikker og restauranter, vi besøgte under vores besøg i La Paz.